Німід – інструкція, застосування, аналоги препарату

Німід гель фото упаковки

Застосування Німіду

Німід: склад і форма випуску препарату

Німід: як приймати препарат

Німід: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Німіду

Німід – це нестероїдний протизапальний лікарський засіб для місцевого застосування.

Застосування Німіду

Німід застосовується для місцевого лікування патологічних станів опорно-рухового апарату, що характеризуються болем, запаленням та скутістю рухів, таких як:

  • остеоартрит,
  • періартрит,
  • посттравматичний тендиніт,
  • тендосиновіти,
  • розтягнення м’язів,
  • тяжкі фізичні навантаження на суглоби.

Німід: склад і форма випуску препарату

Німід випускається у формі непрозорого однорідного гелю світло-жовтого кольору для зовнішнього застосування. По 30 г або по 100 г у тубі. По 1 тубі у картонній упаковці.

Діюча речовина – німесулід (nimesulide). 1 г гелю містить німесуліду 10 мг.

Допоміжні речовини – спирт бензиловий, пропіленгліколь, карбомер 940, динатрію едетат, натрію гідроксид, ароматизатор Cologne Comp 530, вода очищена.

Німід: як приймати препарат

Застосовувати зовнішньо дорослим. Перед нанесенням гелю слід вимити та висушити поверхню шкіри. Смужку гелю довжиною приблизно 3 см наносити на болючі ділянки тіла тонким шаром і злегка втирати, частота застосування становить 3-4 рази на добу.

Тривалість курсу терапії визначається індивідуально залежно від ефективності терапії та становить не більше 4 тижнів.

Діти. Не застосовувати дітям.

Німід: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

  • Підвищена чутливість до німесуліду або до інших компонентів препарату.
  • Дерматити та інфекційні захворювання шкіри. Ушкодження епідермісу. Не застосовувати хворим, у яких ацетилсаліцилова кислота або інші препарати, які інгібують синтез простагландинів, спричиняють алергічні реакції, такі як риніт, кропив’янка або бронхоспазм.
  • При одночасному місцевому застосуванні кількох нестероїдних протизапальних засобів можливий розвиток локального подразнення у вигляді кропив’янки, почервоніння шкіри, лущення.
  • Глюкокортикоїди та протиревматичні засоби (препарати золота, амінохінолони) посилюють протизапальну дію Німіду.

Особливості застосування

Необхідний контроль лікаря при призначенні препарату пацієнтам літнього віку з порушеннями функції нирок, печінки, із застійною серцевою недостатністю. Пацієнтам із гастродуоденальними кровотечами, виразками у стадії загострення або тяжкими порушеннями згортання крові препарат слід застосовувати під контролем лікаря.

Не слід одночасно застосовувати разом з іншими лікарськими засобами для місцевого застосування.

Гель рекомендується наносити тільки на неушкоджені ділянки шкіри, запобігаючи потраплянню на відкриті рани. Слід запобігати потраплянню гелю в очі та на слизові оболонки. Не застосовувати гель під повітронепроникними пов'язками.

Для зниження ризику розвитку побічних реакцій необхідно застосовувати мінімальну ефективну дозу з найменшою тривалістю курсу лікування. Якщо стан хворого не покращується, йому слід обов’язково звернутися до лікаря.

Не слід застосовувати пацієнтам з відомою гіперчутливістю до НПЗЗ. У випадку розвитку реакцій гіперчутливостї лікування слід припинити.

У період лікування препаратом можливий розвиток реакцій фоточутливості. Для зменшення ризику розвитку фоточутливості хворим слід уникати УФ-опромінення та відвідування солярію.

Препарат містить пропіленгліколь, що може спричинити подразнення шкіри.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Не застосовувати.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами. Не впливає.

Побічні ефекти

  • З боку шкіри: локальне подразнення шкіри слабкого та середнього ступеня тяжкості: еритема, висипання, лущення, свербіж, алергічні реакції.
  • З боку імунної системи: реакції гіперчутливості, включаючи анафілактичні реакції у вигляді набряку Квінке, вазомоторного риніту, ядухи та бронхоспазму.

Аналоги Німіду

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся