Нікоретте пластир - інструкція, застосування, аналоги препарату

Нікоретте пластир фото упаковки

Застосування Нікоретте

Нікоретте - склад і форма випуску препарату

Нікоретте: як приймати препарат

Нікоретте - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Нікоретте

Засоби, що застосовуються при нікотиновій залежності.

Лікування із використанням пластиру імітує денні коливання рівня нікотину у курців, які не застосовують нікотин під час нічного сну. Лікування пластиром із вмістом нікотину вдень не спричиняє нікотиніндукованого порушення сну, що спостерігається при застосуванні нікотину під час нічного сну.

Застосування Нікоретте

Лікування тютюнової залежності з метою зменшення потреби в нікотині та усунення симптомів абстиненції у курців, які вирішили кинути палити.

Нікоретте - склад і форма випуску препарату

Форма випуску - пластир трансдермальний.

Склад. Діюча речовина: нікотин.

1 пластир трансдермальний 10 мг/16 год містить нікотину 15,75 мг,

1 пластир трансдермальний 15 мг/16 год містить нікотину 23,62 мг,

1 пластир трансдермальний 25 мг/16 год містить нікотину 39,37 мг.

Допоміжні речовини: тригліцериди середнього ланцюга, акрилатний сополімер, поліетилентерефталатна плівка 19 мкм, акриловий адгезивний розчин, калію гідроксид, натрію кроскармелоза, алюмінію ацетилацетонат, поліетилентерефталатна плівка 100 мкм.

Нікоретте: як приймати препарат

Нікоретте, пластир трансдермальний, можна застосовувати окремо або в комбінації із Нікоретте, гумкою жувальною 2 мг.

Під час лікування препаратом пацієнт повинен повністю відмовитися від паління.

Пластир наносять на неушкоджену шкіру вранці після пробудження та знімають перед сном. Застосування пластиру імітує коливання нікотину вдень без надходження нікотину під час сну. Денне лікування за допомогою пластиру не провокує порушень сну, що спостерігаються при застосуванні нікотину.

Нікоретте слід наклеювати на чисту, суху, неушкоджену шкіру, позбавлену волосяного покриву, наприклад на шкіру в ділянці стегна, плеча або грудної клітки. Місця для аплікації пластиру слід міняти щодня, не допускаючи використання тієї ж самої ділянки шкіри для нанесення пластиру в наступні дні.

Застосування монотерапії.

За наявності високої нікотинової залежності - більше 20 цигарок на день рекомендується почати лікування з пластира 25 мг/16 год, та застосовувати 1 пластир на день протягом 8 тижнів. Але можна визначати тривалість лікування індивідуально залежно від звичок до паління.

Надалі рекомендується поступова відмова від пластиру. Один пластир 15 мг/16 год рекомендується застосовувати кожен день упродовж 2 тижнів, надалі - пластир 10 мг/16 год протягом наступних 2 тижнів.

При низькій нікотиновій залежності - менше 20 цигарок на день рекомендується почати з пластира 15 мг/16 год упродовж 8 тижнів та знизити дозування до 10 мг/16 год на останні 4 тижні лікування. Але можна визначати тривалість лікування індивідуально, залежно від звичок до паління.

Тривалість лікування становить близько 3 місяців.

Деяким колишнім курцям може бути потрібне триваліше застосування пластиру для запобігання поновленню паління, але застосування пластиру протягом понад 6 місяців не рекомендується.

Застосування в комбінації із Нікоретте, гумкою жувальною лікувальною по 2 мг.

Пацієнтам, що не можуть позбутися потягу до тютюнопаління, незважаючи на застосування препаратів із вмістом нікотину, включаючи Нікоретте, пластир, можна застосувати Нікоретте, гумку жувальну 2 мг, додатково до пластиру Нікоретте для швидкого купірування епізодів потягу до паління.

Початкова комбінована терапія.

Лікування слід починати з одного пластиру щодня (25 мг/16 год) у комбінації із гумкою жувальною Нікоретте 2 мг. При застосуванні у комбінації із Нікоретте, гумкою жувальною, слід застосовувати не менш 4 гумок по 2 мг щодня. Зазвичай слід застосовувати 5-6 гумок жувальних на день. Максимальна добова доза становить 24 гумки по 2 мг.

Надалі дозу нікотину слід поступово зменшити.

Припинення застосування лікарських засобів із вмістом нікотину.

Можна застосувати будь-який з двох нижчезазначених шляхів.

Пластир 15 мг/16 год застосовувати протягом 3-6 тижнів, надалі - пластир 10 мг/16 год для додаткових 3-6 тижнів у комбінації із початковою дозою гумки жувальної Нікоретте 2 мг. Після цього поступово зменшувати кількість гумок жувальних впродовж періоду до 12 місяців.

Як альтернативну терапію можна припинити застосування пластиру та поступово зменшувати кількість гумок жувальних впродовж періоду до 12 місяців.

Нікоретте - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до активної речовини або до будь-якого компонента пластиру.

Нещодавній інфаркт міокарда (протягом останніх 3 місяців).

Нестабільна або прогресуюча стенокардія.

Стенокардія Принцметала.

Тяжка серцева аритмія.

Гостре порушення мозкового кровообігу (інсульт).

Генералізовані хронічні захворювання шкіри.

Побічні ефекти. Пластир Нікоретте може спричиняти побічні ефекти, подібні до таких при застосуванні нікотину, який надходить в організм іншим шляхом; ці ефекти спостерігаються під час ранньої стадії лікування і є переважно дозозалежними.

Приблизно 20% осіб, які використовували пластир, відзначали незначно виражені місцеві шкірні реакції протягом перших тижнів лікування.

Деякі симптоми, такі як запаморочення, головний біль, сонливість, збудженість, неспокій, знервованість, афективна лабільність, дратівливість, депресивний стан, безсоння, незвичайні сни, порушення травлення, підвищення апетиту, збільшення маси тіла, перед непритомний стан, кашель, запор, кровоточивість ясен, діарея можуть бути обумовлені синдромом відміни, спричиненим відмовою від паління. Після відмови від паління може відзначатися підвищена частота афтозних виразок. Причина їхнього виникнення не з’ясована.

Аналоги Нікоретте

  • Нікоретте гумка
  • Нікоретте льодяники
  • Нікоретте спрей

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся