Неотон - інструкція та застосування препарату

Неотон порошок фото упаковки

Застосування Неотону

Неотон - склад і форма випуску препарату

Неотон: як приймати препарат

Неотон - протипоказання, побічні ефекти

Неотон, діюча речовина якого фосфокреатин, відіграє фундаментальну роль в енергетичних процесах, що супроводжують скорочення м’язів, і використовується для ресинтезу АТФ – джерела енергії для скорочення міокарда та скелетних м’язів.

Застосування Неотону

  • Інтраопераційна ішемія міокарда;
  • інтраопераційна ішемія кінцівок;
  • метаболічні розлади міокарда при гіпоксії: міокардіосклероз, старече серце, кардіоміопатія внаслідок гіпертензії, хронічна ішемічна кардіоміопатія;
  • комплексна терапія:

- гострого інфаркту міокарда;

- гострої та хронічної серцевої недостатності;

- гострого порушення мозкового кровообігу, енцефалопатії, а також гіпоксичних, ішемічних, травматичних та токсичних уражень центральної нервової системи.

Неотон - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: фосфокреатин;

1 флакон містить фосфокреатину натрію 1 г.

Лікарська форма. Порошок для розчину для інфузій.

Основні фізико-хімічні властивості: білий кристалічний порошок.

Неотон: як приймати препарат

Препарат вводиться внутрішньовенно краплинно або струминно. Перед введенням порошок розчиняють у розчиннику; як розчинник можна використовувати воду для ін’єкцій, 0,9 % розчин натрію хлориду або 5 % розчин глюкози. При застосуванні препарату під час хірургічних процедур рекомендується додавати його до кардіоплегічних розчинів.

При гострому інфаркті міокарда в першу добу препарат вводять дорослим у дозі 2 − 4 г внутрішньовенно струминно з подальшою 2-годинною краплинною інфузією розчину, що містить 8 − 16 г препарату у 200 мл води для ін’єкцій, 0,9 % розчину натрію хлориду або 5 % розчину глюкози. На другу добу препарат вводять у дозі 2 − 4 г внутрішньовенно краплинно 2 рази на добу. На третю добу препарат вводять у дозі 2 г внутрішньовенно краплинно 2 рази на добу. У разі необхідності надалі проводять 6-денний курс інфузій у дозі по 2 г препарату 2 рази на добу. Найкращі результати лікування можна одержати, якщо розпочати його не пізніше ніж через 6 − 8 годин після появи клінічних проявів захворювання.

Неотон - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

Індивідуальна гіперчутливість до препарату.

Препарат у високих дозах (5 − 10 г на добу) протипоказаний хворим із хронічною нирковою недостатністю.

Побічні реакції.

В окремих випадках під час швидкого внутрішньовенноговведення препарату у дозах понад 1 г спостерігалося помірне і короткочасне зниження артеріального тиску.

Можливий розвиток реакцій гіперчутливості, включаючи анафілактичні реакції, ангіоневротичний набряк.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся