Нейровітан - інструкція, застосування, аналоги препарату

Нейровітан фото упаковки

Застосування Нейровітану

Нейровітан - склад і форма випуску препарату

Нейровітан: як приймати препарат

Нейровітан - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Нейровітану 

Нейровітан - комплекси вітамінів групи В без добавок. Компоненти Нейровітану абсорбуються у тонкій кишці, зв’язуються з білками плазми, розподіляються в усіх тканинах. В організмі піддаються біотрансформації, виводяться переважно із сечею (як у незміненому стані, так і у вигляді метаболітів). 

Застосування Нейровітану

Нейровітан застосовують для лікування захворювань нервової системи: неврити, поліневрити, діабетичні неврити, невралгія, ішіалгія, міжреберна невралгія, невралгія трійчастого нерва, парестезія, периферичні нейропаралічі, параліч лицьового нерва, люмбаго, артралгія та міалгія.

Нейровітан - склад і форма випуску препарату

Таблетки круглої форми з двоопуклою поверхнею, вкриті цукровою оболонкою від рожевого до рожево-помаранчевого кольору, на розламі спостерігаються вкраплення рожевого, помаранчевого та білого кольору.

Склад: діючі речовини - октотіамін (25 мг), рибофлавін (2,5 мг), піридоксин (40 мг), ціанокобаламін (0,25 мг); допоміжні речовини: сахароза, лактози моногідрат, крохмаль картопляний, крохмаль кукурудзяний, повідон, целюлоза мікрокристалічна, кремнію діоксид колоїдний, магнію стеарат, тальк, титану діоксид (Е 171), желатин, шелак, олія рицинова, вода очищена, жовтий захід FCF (E 110), еритрозин (Е 127), віск карнаубський, парафін.

Нейровітан: як приймати препарат

Застосовувати внутрішньо дорослим і дітям віком від 3 років. Дорослим та дітям віком від 14 років призначати від 1 до 4 таблеток на добу. Дітям віком 3–7 років призначати 1 таблетку на добу, віком 8–14 років — від 1 до 3 таблеток на добу. Курс лікування — 2–4 тижні.

Нейровітан - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання: 

  • підвищена чутливість до компонентів препарату;
  • вітамін В1 протипоказано застосовувати при алергічних захворюваннях;
  • вітамін В6 протипоказано застосовувати при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки у стадії загострення (оскільки можливе підвищення кислотності шлункового соку);
  • вітамін В12 протипоказано застосовувати при еритремії, еритроцитозі, тромбоемболії.

Побічні ефекти:

  • слабкість, підвищення температури, підвищена пітливість;
  • тахікардія;
  • артеріальна гіпотензія/гіпертензія, відчуття жару;
  • алергічні реакції, анафілактичний шок, ангіоневротичний набряк, анафілаксія, шкірні прояви, у тому числі свербіж, висип, кропив’янка, гіперемія, печіння;
  • диспептичні розлади (біль в епігастральній ділянці, підвищення кислотності шлункового соку, печія, нудота, блювання, відрижка, відчуття переповнення шлунка, здуття, метеоризм, діарея), сухість у роті;
  • відчуття свербежу і печіння в очах.

Аналоги Нейровітану 

Демотон-Б НЕО

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся