Настоянка каштану - інструкція та застосування препарату

Настоянка каштану фото упаковки

Застосування Настоянки каштану

Від варикозу

Від бородавок

Від радикуліту

Настоянка каштану - склад і форма випуску препарату

Настоянка каштану: як приймати препарат

Настоянка каштану - протипоказання

Настоянка каштану - напій приносить користь для стінок кровоносних судин, зміцнюючи їх. Спиртову настоянку використовують при терапії шкоди варикозного розширення вен, різних травмах, тромбах. Її застосовують також у якості профілактики хвороби, оскільки вона потовщує судинні стінки. Настоянка допомагає розчинити тромби, які утворюються в кровоносних судинах. Завдяки цьому знижується підвищений тиск. Корисні властивості настойки кінського каштана рятують при геморої, простатиті, пухлинах головного мозку.

Застосування Настоянки каштану

Кінський каштан широко застосовується при терапії хвороб. Відвар і настоянка з кори володіє терпкими, кровоспинними, знеболюючі властивості. Корисний настій з квіток допомагає боротися із запаленнями.

Для судин і серця

Засіб приносить користь для серцево-судинної системи. Гідність настойки полягає в тому, що компоненти швидко всмоктуються в кров і допомагають: зміцнити судинні і венозні стінки; підвищити міцність капілярів; забезпечити гарне протягом крові по судинах; знизити ймовірність утворення тромбів.

Для суглобів

Настоянка кінського каштана корисна для суглобів. Її втирають в хворі суглоби на ніч протягом місяця. Додатково приймають препарати, що містять плоди каштана.

Від варикозу

Настоянка кінського каштана приносить користь при варикозі Її готують з плодів або квіток. Діючі речовини настойки допомагають за короткий час позбутися від варикозного розширення вен і усунути відчуття тяжкості в ногах.

Від бородавок

Для швидкого позбавлення від папілом необхідно відро каштанового листя залити гарячою водою. Настоювати 12 годин. Потім процідити і вливати в ванну через день протягом 14 днів.

При простатиті

Настоянка приносить користь, сприяючи відтоку крові від простати і зміцнюючи стінки судин. Знаходяться в складі глобуліни допомагають регулювати рівень тестостерону. Напій п’ють тричі на день по 20 крапель.

Від радикуліту

Щоб настойка принесла користь при радикуліті, необхідно подрібнити горіхи в порошок. 3 ст. л. заливають 70 мл камфорного масла. Суміш наносять на марлю і накладають на уражені місця.

Настоянка каштану - склад і форма випуску препарату

Кількісні та хімічні корисні складові змінюються в залежності від того, яка частина рослини використана. Є подібні речовини – біофлавоноїди, що проявляють Р-вітамінну активність. Головний вплив біологічно активних речовин (БАР) полягає в зниженні рівня ламкості і проникності судин і капілярів. Біофлавоноїди зменшують ризик появи атеросклеротичних бляшок і знижують заподіює шкоду холестерин. 

У корі, суцвіттях і листі міститься глікозид ескулін і сапонін, які розріджують кров, перешкоджають тромбоутворення. Горіхи каштану містять: жирні олії; до 50% крохмалю; протеїни – 10%; дубильні речовини – 13%; вітамін C, K; мінерали – йод, залізо, цинк, селен, кальцій, нікель.

Настоянка каштану: як приймати препарат

Використовують настій як зовнішньо у формі компресів і розтирань, так і всередину. Тіло точково розтирають двічі в день. При більш частому застосуванні необхідно стежити за реакцією організму, щоб не завдала шкоди. Щоб приготувати корисний компрес, настойку з’єднують з водою в рівних пропорціях. Потім змочують в ньому шматок ганчірки і прикладають до хворої ділянки. Тримають 1 годину.

Важливо! Чим довше наполягати засіб, тим ефективніше воно буде. Настоянку кінського каштана всередину приймають 3 рази на день за півгодини до прийому їжі. Користь принесе курс від 14 днів до 1 місяця. Потім роблять перерву на 10 днів і повторюють для закріплення результату.

Настоянка каштану - протипоказання

Настоянка каштану, на жаль, показана не всім, є ряд протипоказань, які обмежують її застосування. Не можна пити відвар і настойку при: зниженому згортанні крові; виразці шлунка; гастриті зі зниженою кислотністю. Цей лікарський препарат також має побічним ефектом: він «закріплює», тобто діє як засіб, здатний викликати запор. Тому, якщо є схильність до діареї, його пити можна, а при протилежному проблеми краще не варто проводити експерименти. Крім цих протипоказань, існують загальні для всіх видів ліків на спиртовій основі. Заборонено вживання настоянок на горілці і спирті при: загостренні гастритів, колітів; хворобах нирок і печінки; гіпертонії високого ступеня. Не можна пити настоянку вагітним і годуючим жінкам. Зате відвар їм дозволено, як і зовнішні засоби.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся