Нейроксимет - інструкція, застосування, аналоги препарату

НЕЙРОКСИМЕТ - інструкція, застосування препарату аналоги

Застосування НЕЙРОКСИМЕТ

НЕЙРОКСИМЕТ - склад і форма випуску препарату

НЕЙРОКСИМЕТ - як приймати препарат

НЕЙРОКСИМЕТ - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги НЕЙРОКСИМЕТА

НЕЙРОКСИМЕТ - інструкція, застосування препарату аналоги

Препарат з вираженим ноотропною та антиоксидантною дією. Містить гамма-аміномасляну кислоту і екстракт листя гінкго білоба. Гамма-аміномасляна кислота – амінокислота, що в нормі міститься в тканинах центральної нервової системи. Зв'язується з ГАМК-рецепторами, є медіатором, що бере участь у процесах гальмування в центральній нервовій системі. Регулює енергетичний обмін, нормалізує процеси утилізації глюкози, стимулює споживання кисню тканинами, сприяє нормалізації кровообігу. Ноотропну дію гамма-аміномасляної кислоти проявляється поліпшення пам'яті, підвищення здатності до концентрації уваги, а також прискоренні відновлення мови та рухової активності у пацієнтів з порушеннями церебрального кровообігу (в тому числі після інсульту). Екстракт листя гінкго білоба містить більше 40 біологічно активних речовин, які сприяють нормалізації коронарного і церебрального кровообігу, поліпшення реологічних властивостей крові, регуляції тонусу судин і проникності судинної стінки.

Застосування НЕЙРОКСИМЕТ

  • – Вікові зміни церебральних судин, які супроводжуються порушенням мозкового кровообігу, зниженням пам'яті та інтелектуальної працездатності.
  • – Динамічні порушення мозкового кровообігу, запамороченням і шумом у вухах (судинного або інволюційного походження), а також астенічними, тривожно-невротичними та депресивними станами.
  • – Профілактика рецидивів порушень церебрального кровотоку та можливих ускладнень у пацієнтів з черепно-мозковою травмою та інсультом.
  • – В офтальмології призначають пацієнтам, які страждають судинними захворюваннями сітківки і жовтої плями, діабетичною ретинопатією, вікової макулярною дегенерацією і відкритокутовою глаукомою.
  • – Профілактики захитування.
  • – В період підвищених інтелектуальних навантажень при необхідності покращення розумової працездатності, пам'яті та концентрації уваги.

НЕЙРОКСИМЕТ - склад і форма випуску препарату

Капсули, блістер. 1 капсула препарату містить гамма-аміномасляної кислоти – 250 мг, екстракту листя гінкго білоба – 40 мг.

НЕЙРОКСИМЕТ - як приймати препарат

Капсули слід ковтати цілком, запиваючи великою кількістю рідини. Для досягнення максимального ефекту капсули слід приймати за 5-10 хвилин до прийому їжі. Тривалість прийому і дози препарату визначає лікар. Як правило, призначають прийом 1 капсули препарату тричі на добу. При необхідності дозу препарату збільшують до 2 капсули тричі на добу. Рекомендована тривалість курсу прийому препарату становить 30-40 днів. У разі необхідності призначають повторний курс прийому через 2 тижні після закінчення попереднього курсу.

НЕЙРОКСИМЕТ - протипоказання, побічні ефекти

Як правило, непогано переноситься пацієнтами. В окремих випадках, переважно у перші дні терапії, у пацієнтів відзначали розвиток диспепсичних явищ, змін артеріального тиску, а також відчуття жару і порушень сну. При даних ефекти слід знизити дозу препарату. Після зникнення небажаних ефектів дозу можна збільшити до рекомендованої терапевтичної.

Препарат не призначають пацієнтам з відомою гіперчутливістю до компонентів капсул, а також з гострими порушеннями церебрального і коронарного кровотоку (гостра фаза інсульту або інфаркту міокарда), артеріальною гіпотензією і гіпокоагуляцією. Не застосовують у педіатричній практиці. Обережно призначати пацієнтам, що страждають виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки, а також порушеннями функцій нирок (таким пацієнтам не показано тривале застосування препарату). Призначення препарату в період вагітності і лактації небажано, у зв'язку з відсутністю результатів клінічних досліджень.

Аналоги НЕЙРОКСИМЕТА

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся