Мометазон-Тева - інструкція, застосування, аналоги препарату

Мометазон-Тева фото упаковки

Застосування Мометазону

Мометазон - склад і форма випуску препарату

Мометазон: як приймати препарат

Мометазон - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Мометазону

Мометазону фуроат – синтетичний кортикостероїд для місцевого застосування, який чинить виражену протизапальну дію. Локальна протизапальна дія мометазону фуроату виявляється у дозах, при яких не виникає системних ефектів.

Застосування Мометазону

Показання до застосування:

Лікування сезонного або цілорічного алергічного риніту у дорослих та дітей віком від 3 років. Профілактичне лікування алергічного риніту середнього і тяжкого перебігу рекомендується розпочати за 4 тижні до передбачуваного початку сезону пилкування.

Лікування назальних поліпів та пов’язаних з ними симптомів, включаючи закладеність носа та втрату нюху, у пацієнтів віком від 18 років.

Мометазон - склад і форма випуску препарату

Препарат випускається у формі суспензії – назального спрею.

1 відміряна доза (0,1 мл) містить мометазону фуроату моногідратy (у перерахунку на мометазону фуроат) - 50 мкг;

Допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна та натрію кармелоза, гліцерин, бензалконію хлориду розчин, полісорбат 80, кислота лимонна моногідрат, натрію цитрат дигідрат, вода для ін’єкцій.

Мометазон: як приймати препарат

Перед застосуванням першої дози добре струсити флакон і натиснути на спрей-насос десять разів (до отримання однорідного спрею). Якщо спрей-насос не використовували впродовж 14 днів або довше, необхідно повторно підготувати спрей-насос, натиснувши на нього двічі до отримання однорідного спрею. Добре струшувати флакон перед кожним використанням. Після використання кількості доз,зазначених на етикетці або через 2 місяці після першого використання флакон слід викинути.

Лікування сезонного або цілорічного алергічного риніту:дорослим (у тому числі літнього віку) і дітям віком від 12 років рекомендована профілактична і терапевтична доза препарату становить 2 впорскування (по 50 мкг кожне) у кожну ніздрю 1 раз на добу (загальна добова доза – 200 мкг). Після досягнення лікувального ефекту для підтримуючої терапії доцільне зменшення дози до 1 впорскування у кожнуніздрю 1 раз на добу(загальна добова доза – 100 мкг).

Якщо послаблення симптомів захворювання не вдається досягти застосуванням препарату у рекомендованій терапевтичній дозі,добову дозу можна збільшити до максимальної:по 4 впорскування у кожну ніздрю 1 раз на добу (загальна добова доза – 400 мкг). Після послаблення симптомів захворювання рекомендується зниження дози.

Препарат продемонстрував клінічно значущий початок дії протягом 12 годин після першого застосування деяким пацієнтам із сезонним алергічним ринітом. Однак повну користь від лікування не можна отримати у перші 48 годин, тому пацієнту необхідно продовжувати регулярне застосування для досягнення повного терапевтичного ефекту.

Для дітей віком 3–11 років рекомендована терапевтична доза становить 1 впорскування (50 мкг) у кожну ніздрю 1 раз на добу (загальна добова доза – 100 мкг).

Лікування назальним спреєм мометазону фуроату може бути розпочато за кілька днів до передбачуваного початку сезону цвітіння у пацієнтів, які мають в анамнезі симптоми сезонного алергічного риніту від помірного до важкого ступеня тяжкості.

Назальні поліпи: дорослим (у тому числі пацієнтам літнього віку) рекомендована доза становить 2 впорскування (по 50 мкг) у кожну ніздрю 1 раз на добу (загальна добова доза – 200 мкг). Якщо послаблення симптомів захворювання не вдається досягти після застосування препарату протягом 5-6 тижнів добову дозу можна збільшити до 2 впорскувань у кожну ніздрю 2 рази на добу (загальна добова доза – 400 мкг). Після досягнення клінічного ефекту рекомендовано зменшити дозу до 2 впорскувань у кожну ніздрю 1 раз на добу (загальна добова доза – 200 мкг). Якщо послаблення симптомів захворювання не вдається досягти після застосування препарату протягом 5-6 тижнів, слід розглянути альтернативні методи лікування.

Діти.

Сезонний або цілорічний алергічний риніт

Безпека та ефективність препарату Мометазон-Тева у дітей віком до 3 років не досліджувалися.

Назальні поліпи

Безпека та ефективність препарату Мометазон-Тева у дітей не досліджувалися.

Мометазон - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

Підвищена чутливість до активної речовини або до будь-якого неактивного компонента препарату.

Препарат не слід застосовувати при наявності нелікованої локалізованої інфекції із залученням слизової оболонки носової порожнини.

Через те, що кортикостероїди мають ефект пригнічення загоєння рани, пацієнтам, яким нещодавно робили операцію у носовій порожнині або у яких були травми, не можна застосовувати назальні кортикостероїди, поки не відбудеться загоєння.

Побічні реакції на Мометазон

  • Інфекції та інвазії. Часто: фарингіт, інфекції верхніх дихальних шляхів.
  • З боку імунної системи. Невідомо: гіперчутливість, включаючи анафілактичні реакції, ангіоневротичний набряк, бронхоспазм та диспное.
  • З боку нервової системи. Часто: головний біль.
  • З боку органів зору. Невідомо: глаукома, підвищений внутрішньоочний тиск, катаракта, нечіткість зору.
  • З боку респіраторної системи, органів грудної клітки та середостіння. Дуже часто: носова кровотеча. Часто: носова кровотеча, відчуття пекучості слизової оболонки носа,подразнення слизової оболонки носа, виразки слизової оболонки носа. Невідомо: перфорація носової перегородки.
  • З боку шлунково-кишкового тракту. Часто: подразнення в горлі. Невідомо: розлади смаку та нюху.

Аналоги Мометазону

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся