Мірамістин - інструкція, застосування, аналоги препарату

Мірамістин фото упаковки

Застосування Мірамістину

Мірамістин розчин - склад і форма випуску препарату

Мірамістин розчин: як приймати препарат

Мірамістин - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Мірамістину

В основі дії Мірамістину розчину лежить пряма гідрофобна взаємодія молекули з ліпідами мембран мікроорганізмів, що призводить до їх фрагментації і руйнування. При цьому частина молекули мірамістину, занурюючись у гідрофобну ділянку мембрани, руйнує надмембранний шар, розпушує мембрану, підвищує її проникність для високомолекулярних речовин, змінює ферментну активність мікробної клітини, інгібуючи ферментні системи, що призводить до пригнічення життєдіяльності мікроорганізмів та їх цитолізу.

Застосування Мірамістину

  • Хірургія, травматологія: місцеве лікування інфікованих ран різної локалізації та етіології; профілактика вторинної інфекції гранулюючих ран.
  • Комбустіологія: лікування опіків II і III А ступенів; підготовка опікових ран до дерматопластики.
  • Акушерство та гінекологія: профілактика та лікування нагноєння післяпологових ран, післяпологових інфекцій, ран промежини та піхви; запальні захворювання зовнішніх статевих органів і піхви (вульвовагініт).
  • Дерматологія: комплексне лікування кандидозів шкіри і слизових оболонок, мікозів стоп і великих складок.
  • Венерологія: індивідуальна профілактика захворювань, що передаються статевим шляхом (сифіліс, гонорея, генітальний герпес).
  • Оториноларингологія: комплексне лікування гострих і хронічних отитів, гайморитів, тонзилітів.
  • Стоматологія:лікування пародонтитів, стоматитів; гігієнічна обробка зйомних протезів; профілактика мікробних ускладнень після оперативних втручань на слизовій оболонці порожнини рота.

Мірамістин розчин - склад і форма випуску препарату

Склад: діюча речовина: 1 мл розчину містить мірамістину 0,1 мг;

Допоміжна речовина: вода очищена.

Лікарська форма - розчин для зовнішнього застосування.

Основні фізико-хімічні властивості: безбарвна або з жовтуватим відтінком прозора рідина, що піниться при струшуванні.

Мірамістин розчин: як приймати препарат

Застосовувати місцево дорослим.

Хірургія, травматологія, комбустіологія. З профілактичною і лікувальною метою Мірамістином зрошувати поверхню ран та опіків, рихло тампонувати рану і норицеві ходи, фіксувати марлеві тампони, змочені антисептиком. Лікувальну процедуру повторювати 2-3 рази на добу протягом 3-5 днів. Ефективним є метод активного дренування ран і порожнин з добовою витратою близько 1 л препарату.

Акушерство та гінекологія. З метою профілактики післяпологової інфекції застосовувати у вигляді піхвових зрошень до пологів (5-7 днів) та у вигляді внутрішньопіхвових тампонів, змочених 50 мл препарату, після пологів з експозицією2 години протягом 5 днів.

Лікування запальних захворювань жіночих статевих органів проводити шляхом внутрішньопіхвового введення тампонів із препаратом протягом 2 тижнів, обробки шкіри зовнішніх статевих органів, а також електрофорезу препарату.

Дерматологія. Лікування кандидомікозів шкіри та слизових оболонок, мікозів стоп і великих складок здійснювати шляхом зрошування за допомогою розпилювальної насадки, 3-4-разовим натисненням або аплікацій 2-4 рази на добу.

Стоматологія. При лікуванні пародонтитів розчин мірамістину вводять у пародонтальні кишені на турундах з подальшими аплікаціями на ясна протягом 15 хвилин. При загостреннях проводити промивання Мірамістином пародонтальних кишень за допомогою шприца і вводити у порожнину абсцесу турунди з препаратом. Після проведення вестибулопластики і френулектомії препарат застосовувати у вигляді ванночок в амбулаторних умовах. З метою гігієнічної обробки зйомних протезів останні залишати на ніч у розчині мірамістину, перед використанням протези ретельно промивати проточною водою.

Мірамістин - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання - індивідуальна чутливість до мірамістину.

Побічні реакції - в окремих випадках можливе короткочасне відчуття печіння, що зникає самостійно через 15-20 секунд і не потребує відміни препарату.

Реакції гіперчутливості, в тому числі явища місцевого подразнення шкіри: свербіж, гіперемія, відчуття печіння, сухість шкіри.

Аналоги Мірамістину

Віротек Інтим, Горостен, Етоній, Мірамідез, Октенісепт, Целіста

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся