Меновален - інструкція, застосування, аналоги препарату

Меновален фото упаковки

Застосування Меновалену

Меновален - склад і форма випуску препарату

Меновален: як приймати препарат

Меновален - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Меновалену

Комбінований препарат рослинного походження з м’якою седативною дією, зумовленою ефектами компонентів, що входять до його складу − валеріани та м’яти перцевої. 

Чинить слабкий заспокійливий ефект, показаний для зменшення слабкого транзиторного нервового напруження при розумових навантаженнях, збудженому стані, дратівливості.

Застосування Меновалену

Неврози, що супроводжуються такими симптомами: нервове збудження; неспокій; зниження концентрації уваги; розлади сну.

Меновален - склад і форма випуску препарату

Тверді желатинові капсули циліндричної форми, з напівсферичними кінцями, з кришечкою зеленого і корпусом білого з сіруватим відтінком кольору.

Склад:

діючі речовини: валеріани комплекс ліпофільний ((10-15) : 1) (Valerianae radices extractum spissum) та м’яти перцевої комплекс ліпофільний ((10,8-14,8) : 1) (Menthae piperitae extractum spissum);

1 капсула містить валеріани комплексу ліпофільного ((10-15) : 1) (Valerianae radices extractum spissum), у перерахунку на суху речовину − 50 мг, м’яти перцевої комплексу ліпофільного ((10,8-14,8) : 1) (Menthae piperitae extractum spissum), у перерахунку на суху речовину − 25 мг;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, крохмаль картопляний, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію карбонат легкий. До складу кришечки і корпусу капсули входить барвник діамантовий чорний BN (Е 151).

Меновален: як приймати препарат

Дорослим та дітям віком від 12 років слід застосовувати Меновален по 1 капсулі 3 рази на добу за півгодини до прийому їжі.

При початковій формі безсоння препарат застосовувати по 1-2 капсули за 1-1,5 години до сну.

Тривалість лікування встановлює лікар індивідуально, але зазвичай вона становить 3-4 тижні.

Якщо протягом 14 днів від початку лікування стан не поліпшився, слід проконсультуватися з лікарем.

Препарат не застосовувати дітям віком до 12 років.

Меновален - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Підвищена чутливість до валеріани, м’яти перцевої або до інших компонентів препарату; виражена артеріальна гіпотензія; депресія або інші стани, що супроводжуються пригніченням діяльності центральної нервової системи, виражена сонливість.

Побічні ефекти

  • Нервова система: головний біль, запаморочення, в’ялість, сонливість, пригнічення емоційних реакцій, депресія, загальна слабкість, зниження розумової та фізичної працездатності, концентрації уваги; в окремих випадках − психічне збудження, тривожність, безсоння.
  • Серцево-судинна система: артеріальна гіпотензія, відчуття стиснення за грудниною, відчуття серцебиття, біль у серці, порушення серцевого ритму (у тому числі брадикардія, тахікардія).
  • Травний тракт: диспептичні явища, печія, нудота, діарея, спазми та біль у черевній порожнині, при тривалому застосуванні можливі пригнічення процесу травлення, запори.
  • Гепатобіліарна система: можливі прояви гепатотоксичності.
  • Імунна система: можливі прояви реакцій гіперчутливості, у тому числі шкірні висипання, свербіж, кропив’янка, гіперемія, набряки, задишка, бронхіальна астма.

Побічні реакції виникають рідко, є оборотними, розвиваються зазвичай при застосуванні препарату протягом тривалого часу та значному перевищенні рекомендованих доз.

У випадку появи будь-яких небажаних реакцій слід припинити прийом препарату та обов’язково звернутися до лікаря.

Аналоги Меновалену

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся