Люгс - інструкція, застосування, аналоги препарату

Люгс фото упаковки

Застосування Люгсу

Люгс - склад і форма випуску препарату

Люгс: як приймати препарат

Люгс - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Люгсу

Люгс - препарат, що застосовується при захворюваннях горла.

Застосування Люгсу

Запальні захворювання горла та глотки (тонзиліт, фарингіт, ангіни, глосит, афтозний стоматит) – у складі комплексної терапії.

Люгс - склад і форма випуску препарату

Склад:

діюча речовина: йод; 100 г препарату містить йоду 1 г;

допоміжні речовини: калію йодид, гліцерин, евкаліпту настойка (містить етанол), вода очищена.

Лікарська форма. Розчин для зовнішнього застосування.

Основні фізико-хімічні властивості:рідина червоно-бурого кольору з запахом йоду та евкаліпта.

Люгс: як приймати препарат

Повернути розпилювач положенням догори, натиснутина ковпачок 1-2 рази, щоб розчин надійшов до розпилювача та після натискання розприскувався. Після цього ввести розпилювач на 2-3 см у порожнину рота, закрити рот, затримати дихання та натиснути 2 рази на ковпачок так,щоб одне зрошення було здійснено праворуч, друге ― ліворуч. Після використання частину розпилювача, яка знімається, промити теплою водою. Застосовувати препарат 1-2 рази на добу (з перервою не менше 6 годин) після прийому їжі. Курс лікування залежить від тяжкості та перебігу захворювання, а також від характеру супутньої терапії.

Діти.

Не призначати дітям віком до 8 років.

Люгс - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

Підвищена індивідуальна чутливість до йоду та до інших компонентів препарату.Гіперфункція щитовидної залози, декомпенсована серцева, ниркова, печінкова недостатність, дослідження або терапія радіоактивним йодом (за 2 тижні перед та після дослідження або терапії).

Побічні реакції:

При тривалому застосуванні можуть з’явитися явища йодизму (нежить, кропив’янка, набряк Квінке, сльозотеча, слинотеча, висипи на шкірі, м’язова слабкість, загальмованість), кропив’янка.

Аналоги Люгсу

  • Ангі септ;
  • Ангілекс;
  • Ангілор;
  • Ангіноваг;
  • Анзибел.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся