ЛЕРИВОН - інструкція, застосування, аналоги препарату

ЛЕРИВОН фото упаковки

Застосування ЛЕРИВОН

ЛЕРИВОН - склад і форма випуску препарату

ЛЕРИВОН - як приймати препарат

ЛЕРИВОН - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги ЛЕРИВОН

Антидепресант.

Застосування ЛЕРИВОН

Усунення симптомів депресії, при яких показана лікарська терапія.

ЛЕРИВОН - склад і форма випуску препарату

Таблетки, вкриті плівковою оболонкою. Діюча речовина: mianserin; 1 таблетка містить 30 мг міансерину гідрохлориду; допоміжні речовини: крохмаль картопляний, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, метилцелюлоза, кальцію гідрофосфат, гіпромелоза, поліетиленгліколь 8000 (макрогол 8000), титану діоксид (Е171).

ЛЕРИВОН - як приймати препарат

Таблетки слід ковтати не розжовуючи, за необхідності запивати рідиною.

Дорослі. Дозу потрібно визначати індивідуально. Рекомендованою початковою дозою є 30 мг на добу. Дозу можна поступово підвищувати кожні кілька днів для отримання оптимального клінічного ефекту. Як правило, ефективна добова доза становить 60-90 мг, а максимальна добова - 90 мг.

Пацієнти літнього віку. Дозу потрібно визначати індивідуально, починаючи з 30 мг на добу. Далі, у разі необхідності, дозу можна поступово підвищувати кожні декілька днів. Проте доза для отримання оптимального клінічного ефекту для пацієнтів літнього віку, зазвичай, є меншою, ніж доза для дорослих, і становить 30-60 мг на добу.

Добову дозу можна розподілити на кілька прийомів, але краще застосовувати за один прийом на ніч, враховуючи можливий снодійний ефект.

Позитивні результати лікування виявляються протягом перших 2-4 тижнів терапії. Якщо реакція недостатня, добову дозу можна підвищити до 60-90 мг. Якщо протягом наступних 2-4 тижнів не спостерігається позитивного ефекту, лікування препаратом слід припинити.

Після досягнутого клінічного ефекту для підтримання позитивного ефекту лікування препаратом слід продовжувати протягом ще 4-6 місяців.

Різке припинення лікування препаратом дуже рідко спричиняє симптоми відміни, тому зазвичай не потребує поступового зниження дози.

ЛЕРИВОН - протипоказання, побічні ефекти

  • Підвищена чутливість до міансерину або до будь-якого компонента препарату.
  • Маніакальний стан.
  • Тяжкі порушення функцій печінки.
  • Застосування міансерину одночасно з інгібіторами моноаміноксидази (MAO).

Повідомлялось про випадки суїцидального мислення і суїцидальної поведінки під час терапії міансерином або одразу після припинення лікування.

У хворих, які страждають на депресію, виникають симптоми, пов'язані безпосередньо з самим захворюванням (сухість у роті, стійкий запор, порушення акомодації). Тому іноді тяжко визначити, чи ці симптоми є проявом захворювання чи побічними реакціями на лікування препаратом.

При застосуванні препарату в період вагітності або годування груддю необхідно зважувати користь від його затосування для матері та можливий ризик для плода/новонародженого.

Не слід застосовувати дітям віком до 18 років.

Препарат може впливати на психомоторні реакції. Тому хворим на депресію, які отримують Леривон, слід уникати потенційно небезпечних видів діяльності, таких як керування автомобілем або роботі з іншими механізмами.

Аналоги ЛЕРИВОН

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся