Лансопразол - інструкція, застосування, аналоги препарату

Лансопразол фото упаковки

Застосування Лансопразолу

Лансопразол - склад і форма випуску препарату

Лансопразол: як приймати препарат

Лансопразол - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Лансопразолу

Лансопразол -  це засіб для лікування пептичної виразки та гастроезофагеальної рефлюксної хвороби.

Застосування Лансопразолу

Показання.

Доброякісна пептична виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, у тому числі пов'язана із застосуванням нестероїдних протизапальних засобів, гастроезофагеальна рефлюксна хвороба, синдром Золлінгера-Еллісона, для ерадикації Helicobacter pylori (у комбінації з антибіотиками).

Лансопразол - склад і форма випуску препарату

Склад:

діюча речовина: lansoprazole;

1 капсула містить лансопразолу 30 мг (у вигляді кишковорозчинних пелет);

допоміжні речовини: маніт (Е 421), гіпромелоза, натрію гідрофосфат дигідрат, магнію карбонат, діетилфталат, сахароза, титану діоксид (Е 171), повідон К-30, кальцій СМС, тальк, полісорбат 80, натрію гідроксид;

склад капсули: желатин, титану діоксид (Е 171), індигокармін (Е 132), хіноліновий жовтий (Е 104).

Лікарська форма. Капсули.

Лансопразол: як приймати препарат

Спосіб застосування та дози.

Застосовують дорослим внутрішньо. Зазвичай доза становить 30 мг 1 раз на добу за 30-40 хвилин до прийому їжі. Капсули приймають не розжовуючи, запиваючи 150-200 мл води. Якщо це неможливо, капсулу можна розкрити та розчинити її вміст у невеликій кількості яблучного соку (приблизно 1 столова ложка) і негайно проковтнути, не розжовуючи. Таку саму процедуру слід провести, якщо препарат вводять через назогастральний зонд.

Питання щодо дозування та терміну лікування вирішує лікар індивідуально, залежно від клінічної ситуації та характеру перебігу захворювання.

Максимальна добова доза препарату становить 60 мг; для пацієнтів із порушеннями функції печінки - 30 мг. Для пацієнтів із синдромом Золлінгера-Еллісона дозу можна збільшити.

Якщо потрібно прийняти 2 добові дози, пацієнт повинен прийняти одну - перед сніданком, а другу - перед вечерею.

Якщо пацієнт не прийняв препарат у призначений час, він повинен прийняти його якомога швидше. Однак якщо залишилося небагато часу до прийому наступної дози, пацієнт не повинен приймати пропущену дозу.

Лансопразол - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

Гіперчутливість до лансопразолу або до будь-якого іншого компонента препарату.

Протипоказане одночасне застосування з атазанавіром.

Злоякісні новоутворення травного тракту.

Побічні реакції.

Під час лікування часто повідомлялося про такі побічні реакції, як біль у животі, діарея, нудота; найчастіше - про діарею. Також у більше ніж 1 % випадків повідомлялося про головний біль.

Аналоги Лансопразолу

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся