Лідокаїн спрей - інструкція, застосування препарату аналоги

Лідокаїн спрей фото упаковки

Застосування Лідокаїн спрею

Лідокаїн спрей - склад і форма випуску препарату

Лідокаїн спрей: як приймати препарат

Лідокаїн спрей - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Лідокаїн спрею

Лідокаїн – активна речовина спрею – належить до групи місцевих анестетиків. Місцеві анестетики тимчасово блокують проведення нервових імпульсів у місці застосування. Після місцевого застосування місцеві анестетики спочатку блокують відчуття болю, а потім – температурну і тактильну чутливість.

Застосування Лідокаїн спрею

Препарат Лідокаїн спрей можна застосовувати у всіх випадках, коли необхідна анестезія шкіри або слизових оболонок, наприклад для місцевої анестезії при невеликих хірургічних втручаннях, анестезії місця ін'єкції перед введенням ін'єкції місцевого анестетика.

Препарат може застосовуватися при стоматологічних процедурах і операціях, в оториноларингології (вухо-горло-ніс), в акушерстві і гінекології, дерматології, при ендоскопії та інструментальних дослідженнях.

Лідокаїн спрей - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: лідокаїн

Допоміжні речовини: м'яти перцевої олія, пропіленгліколь, етиловий спирт (96%).

В одному флаконі міститься 3,80 м лідокаїну, в одній дозі – 4,8 мг лідокаїну.

Не містить фреону.

Блідо-жовтий спиртовий розчин з характерним запахом перцевої м'яти.

  • Первинна: по 38 г розчину у флаконі з коричневого скла місткістю 50 мл, забезпеченого дозуючим насосом в комплекті з розпилювальною насадкою.
  • Вторинна: флакон упакований в картонну пачку разом з інструкцією по застосуванню для пацієнтів.

Лідокаїн спрей: як приймати препарат

Проконсультуйтеся з Вашим лікарем або фармацевтом перед початком застосування препарату Лідокаїн спрей.

Якщо у Вас є одне з перерахованих нижче станів, перед прийомом цього препарату обов'язково проконсультуйтеся з Вашим лікарем:

- Важливо не допускати потрапляння лідокаїну у дихальні шляхи (ризик аспірації).

- Нанесення на глотку потребує особливої уваги.

- Нанесення на слизову оболонку щік супроводжується ризиком дисфагії і подальшої аспірації. При порушенні чутливості язика і слизової оболонки щік підвищується ризик їх прикушування.

- Лідокаїн добре всмоктується через слизові оболонки (порожнина рота, ясен) і пошкоджену шкіру. Це слід брати до уваги, особливо при обробці великих ділянок тканини у дітей.

- Слід дотримуватися обережності при нанесенні лідокаїну на пошкоджену слизову оболонку та/або інфіковані зони.

- Препарат слід застосовувати з обережністю у хворих епілепсією, а також при брадикардії, порушенні проведення в серці, порушення функції печінки і важкому шоці, бо при таких станах Ви можете бути більш чутливі до активної речовини. При цьому Вам слід використовувати менші дози або проконсультуватися з лікарем.

- Якщо Вам відомо, що Ви або хтось із Ваших родичів страждає рідкісним захворюванням пігменту крові – порфірією.

- Більш низькі дози слід застосовувати в ослаблених і літніх пацієнтів, при гострих захворюваннях, а також у дітей - відповідно до віку і загального стану.

- Під час нанесення спрею Лідокаїн флакон слід тримати по можливості вертикально. Спрей не повинен потрапляти на очі.

Препарат містить невелику кількість етанолу (алкоголю). Препарат може змінити або посилити ефект інших лікарських засобів.

Препарат містить пропіленгліколь, що може спричинити подразнення слизових оболонок або шкіри.

Застосування у дітей

- Нанесення на слизову оболонку щік супроводжується ризиком порушення ковтання і подальшої аспірації, особливо у дітей. При порушенні чутливості язика і слизової оболонки щік підвищується ризик їх прикушування.

- Лідокаїн добре всмоктується через слизові оболонки (порожнина рота, ясен) і пошкоджену шкіру. Це слід брати до уваги, особливо при нанесенні лідокаїну на пошкоджену слизову оболонку та/або інфіковані зони. Це особливо важливо, якщо у дитини підвищена чутливість до лідокаїну. При цьому слід застосовувати більш низькі дози або проконсультуватися з лікарем.

- У дітей віком до 2 років Лідокаїн спрей рекомендується наносити ватним тампоном, змоченим у препараті.

Завжди використовуйте спрей Лідокаїн відповідно до приписів лікаря. При виникненні питань зверніться до лікаря або фармацевта.

Рекомендована доза:

Зазвичай достатньо 1-3 натискання на клапан. Місцевий анестетичний ефект розвивається протягом 1 хвилини і триває 5-6 хвилин. Оніміння може відчуватися протягом 15 хвилин. Уникайте потрапляння спрею в очі.

Якщо у Вас виникнуть додаткові питання щодо застосування даного препарату, зверніться до лікаря або фармацевта.

Лідокаїн спрей - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання: якщо у Вас алергія на лідокаїн або будь-якої з допоміжних речовин, наведених у розділі «Склад».

Побічні ефекти: як і всі лікарські засоби, що даний препарат може викликати побічні реакції, однак вони виникають не у всіх пацієнтів.

При застосуванні дуже великих кількостей спрею або при алергії можуть виникнути алергічні реакції або побічні ефекти з боку всього організму. Якщо у Вас розвивається будь-яка з нижченаведених побічних ефектів, негайно повідомте про це Вашого лікаря:

  • Дуже рідко (трапляються рідше, чому 1 пацієнта з 10 000):
  • Кропив'янка, набряк губ, рота або горла, що може призвести до утрудненого дихання або ковтання; спазм бронхів; у найтяжчих випадках - реакції підвищеної чутливості.
  • Нервозність, запаморочення, сонливість, судоми, втрата свідомості, параліч дихальних м'язів.
  • Частота невідома (неможливо обчислити частоту на підставі наявних даних): зниження артеріального тиску, уповільнення частоти серцевих скорочень, зупинка серця.
  • Зазвичай побічні ефекти неважкі і виникають у місці застосування препарату.
  • Частота невідома (неможливо обчислити частоту на підставі наявних даних): відчуття несильного поколювання в момент нанесення спрею, яке проходить після розвитку дії препарату (протягом 1 хвилини). Транзиторний набряк, почервоніння шкіри і порушення чутливості можуть розвинутися в місці нанесення препарату. При застосуванні спрею у горлі може розвинутися минущий біль у горлі, хрипкий голос або тимчасова втрата голосу.

Повідомлення про побічні ефекти

При виявленні будь-яких побічних ефектів, у тому числі і не згаданих в цій інструкції, прохання звернутися до лікаря або фармацевта.

Ваші повідомлення допоможуть отримати більше інформації про безпеку цього ліки.

Аналоги Лідокаїн спрею

Лідокаїн Віал

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся