ЛАКТОФОР - інструкція, застосування, аналоги препарату

ЛАКТОФОР фото упаковки

Застосування ЛАКТОФОР

ЛАКТОФОР - склад і форма випуску препарату

ЛАКТОФОР - як приймати препарат

ЛАКТОФОР - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги ЛАКТОФОР

Препарат проявляє м’яку послаблюючу дію. Після того, як лактитол попадає в товсту кишку, він розщеплюється під дією місцевої флори з утворенням речовин, які підвищують осмотичний тиск та роблять вміст кишечника більш в’язким (за рахунок утримання води). Лактитол є джерелом енергії для бактерій товстої кишки, які розщеплюють цукри, що призводить до збільшення маси бактерій та об’єму вмісту кишечника. Завдяки цьому прискорюється проходження калових мас та нормалізується процес дефекації.

Застосування ЛАКТОФОР

Може бути рекомендований як додаткове джерело біологічно активних речовин при закрепах, для полегшення дефекації (в тому числі при геморої, підготовці до ендоскопічних і рентгенологічних досліджень). Також може бути рекомендований при дисбактеріозі з метою нормалізації мікрофлори кишечника.

ЛАКТОФОР - склад і форма випуску препарату

Порошок саше. На 1 саше: лактитол – 10 g (г), Lactobacillus acidophilus (ацидофільна паличка) – 12 · 106 CFU (КУО), симетикон – 80 mg (мг), кислота фолієва – 200 mg (мкг), вітамін В12 – 1,4 mg (мкг). Допоміжні речовини: консервант бензоат натрію (Е 211).

ЛАКТОФОР - як приймати препарат

Вміст саше необхідно розчинити у склянці води та приймати всередину під час їжі. Всю добову дозу приймають за один прийом. Послаблююча дія настає протягом 24 годин.

Дозування. Прийом рекомендований дітям з 12 років та дорослим. При закрепах: перші 5 днів – 2 саше на добу; наступні 10-15 днів – 1-2 саше на добу (до нормалізації дефекації).

При дисбактеріозі кишечника: 1 саше 1 раз на добу до 1 місяця.

Перед діагностичним дослідженням: по 2 саше розведених у 1 л води, приймають три рази (о 12, 15, 18 годинах) напередодні проведення дослідження.

Під час прийому необхідно вживати багато рідини( не менше 1,5-2 літри на добу). Рекомендовано дотримуватися збалансованого раціону харчування з обмеженням тваринних жирів, солодощів, алкоголю.

Термін вживання: до 1 місяця. За необхідності курс можна повторити через 2-3 місяці.

ЛАКТОФОР - протипоказання, побічні ефекти

Індивідуальна чутливість до компонентів, діти до 12 років, вагітність та період лактації у жінок. При будь-якому відчутті дискомфорту після вживання продукту слід негайно припинити його вживання та звернутися до лікаря.

Аналоги ЛАКТОФОР

  • Біфіформула
  • Біфітен
  • Біон
  • Інулін
  • Л-Карнітин

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся