Ксаврон - інструкція, застосування, аналоги препарату

Ксаврон фото упаковки

Застосування Ксаврон

Ксаврон - склад і форма випуску препарату

Ксаврон: як приймати препарат

Ксаврон - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Ксаврону

Ксаврон призначений для лікування захворювань центральної нервової системи.

Застосування Ксаврон

Полегшення неврологічних симптомів, проявів порушень діяльності у повсякденному житті та функціональних розладів, пов’язаних з гострим ішемічним інсультом.

Сповільнення прогресування функціональних розладів у хворих на бічний аміотрофічний склероз.

Ксаврон - склад і форма випуску препарату

Розчин для ін’єкцій. Прозора безбарвна або злегка жовтувата рідина. Склад: діюча речовина: едаравон; 1 мл розчину містить 1,5 мг едаравону; допоміжні речовини: натрію метабісульфіт (Е 223), натрію хлорид, натрію гідроксид, фосфорна кислота, вода для ін’єкцій.

Ксаврон: як приймати препарат

Неврологічні симптоми, пов’язані з гострим ішемічним інсультом, прояви порушень повсякденної діяльності, полегшення різного роду дисфункцій: 30 мг едаравону (1 ампула) двічі на добу, вранці та ввечері, шляхом внутрішньовенної інфузії впродовж 30 хвилин. Перед введенням вміст ампули слід розчинити у 100 мл натрію хлориду 0,9%. Терапію слід розпочати впродовж 24 годин після появи симптомів, тривалість лікування — не менше 14 днів.

Інгібуючий вплив на прогресування дисфункції при бічному аміотрофічному склерозі (БАС): призначати 60 мг едаравону (2 ампули), шляхом внутрішньовенної інфузії впродовж 60 хвилин, 1 раз на добу. Перед введенням вміст ампули слід розчинити в достатньому об’ємі натрію хлориду 0,9%. Як правило, період введення препарату і період спокою у сумі становлять 28 днів і вважаються як 1 курс, такі курси повторюються. Перший курс складається з 14 днів прийому препарату, після чого йде 14 днів перерви і спокою, другий курс і наступні складаються з 10 днів введення препарату протягом 14 днів, після чого починається період спокою протягом 14 днів.

У пацієнтів з гострим ішемічним інсультом тривалість терапії може бути скорочена, залежно від клінічного стану пацієнта.

Пацієнти літнього віку. Оскільки у пацієнтів літнього віку загалом знижені фізіологічні функції, то у разі появи побічних ефектів слід припинити прийом препарату і вжити відповідних заходів. Опубліковано багато прикладів того, що у пацієнтів літнього віку часто виникають летальні випадки, тому нагляд повинен бути особливо ретельним.

Ксаврон - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання: тяжка форма ниркової недостатності№ гіперчутливість до складових препарату.

Побічні ефекти:

  • гостра ниркова недостатність, нефротичний синдром;
  • порушення функцій печінки, печінкова недостатність, фульмінантний гепатит, жовтяниця;
  • підвищення артеріального тиску;
  • синдром гострого пошкодження легень, що супроводжується пірексією, кашлем, диспное, аномаліями рентгенографії грудної клітини;
  • нудота, блювання;
  • почервоніння у місці ін’єкцій, припухлість у місці ін’єкцій.

Аналоги Ксаврону

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся