КОМПЛЕВІТ - інструкція, застосування, аналоги препарату

КОМПЛЕВІТ фото упаковки

Застосування КОМПЛЕВІТ

КОМПЛЕВІТ - склад і форма випуску препарату

КОМПЛЕВІТ - як приймати препарат

КОМПЛЕВІТ - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги КОМПЛЕВІТ

Полівітамінний препарат, дія якого визначається властивостями водорозчинних вітамінів групи В та вітаміну С, що входять до його складу та є складовими ферментних систем, активно впливають на різні функції організму: регулюють енергетичні та обмінні процеси в організмі, нормалізують роботу органів та систем, прискорюють процеси регенерації тканин, підвищують працездатність організму при психічному та фізичному навантаженні, сприяють підвищенню опірності організму до інфекційних захворювань, адаптації до стресу.

Застосування КОМПЛЕВІТ

Лікування гіпо- та авітамінозів, спричинених недостатнім надходженням або підвищеною потребою у вітамінах: нерегулярне та одноманітне харчування; поліпшення обміну речовин та загального стану всіх вікових груп; період підвищених розумових та фізичних навантажень; період вагітності або годування груддю; період активного заняття спортом; стреси; хронічні захворювання; період відновлення після тяжких захворювань, після антибіотико-та хіміотерапії, до та після хірургічних операцій; у комплексному лікуванні пацієнтів з атеросклерозом, ішемічною хворобою серця та захворюваннями печінки.

КОМПЛЕВІТ - склад і форма випуску препарату

Капсули тверді. Діючі речовини: 1 капсула містить: аскорбінової кислоти (вітаміну С) 100 мг; тіаміну гідрохлориду (вітаміну В1) 15 мг; рибофлавіну (вітаміну B2) 15 мг; піридоксину гідрохлориду (вітаміну B6) 10 мг; ціанокобаламіну (вітаміну B12) 0,002 мг; фолієвої кислоти 0,25 мг; нікотинаміду 50 мг; кальцію пантотенату 25 мг; допоміжні речовини: лактоза, моногідрат; кремнію діоксид колоїдний безводний; крохмаль картопляний; кальцію стеарат; склад твердої желатинової капсули: желатин; барвники: жовтий захід FCF (E 110), титану діоксид (Е 171).

КОМПЛЕВІТ - як приймати препарат

Приймати під час їди, запиваючи достатньою кількістю води.

Дорослим тадітям віком від 14 років призначати по 12 капсули 1 раз на добу, курс лікування –20 днів. При необхідності через 2 місяці проводити повторний курс (після консультації з лікарем).

КОМПЛЕВІТ - протипоказання, побічні ефекти

Підвищена індивідуальна чутливість до будь-яких компонентів лікарського засобу, еритремія, схильність до тромбозів, тромбофлебіт, тромбоемболії, хронічна серцева недостатність, артеріальна гіпертензія (тяжкі форми), нефролітіаз, тяжкі порушення функції нирок, подагра, гіперурикемія, виражені порушення функції печінки, активний гепатит, виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки (у зв’язку з можливим підвищенням кислотності шлункового соку), новоутворення (за винятком випадків, що супроводжуються мегалобластною анемією), еритроцитоз, порушення обміну заліза та міді, гіперкальціємія.

У період вагітності або годування груддю приймати тільки за призначенням лікаря. У період вагітності застосування надмірних доз аскорбінової кислоти може призвести до розвитку її дефіциту та залежності у плода. Аскорбінова кислота проникає у грудне молоко.

Лікарський засіб містить лактозу, тому його не слід застосовувати пацієнтам зі спадковою непереносимістю галактози, недостатністю лактази або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції.

Можливе забарвлення сечі у жовтий колір, що є цілком нешкідливим фактором та пояснюється присутністю у препараті рибофлавіну.

Через наявність у складі лікарського засобу барвника «Жовтий захід FCF» (Е 110) можливі алергічні реакції.

Лікарський засіб у даній формі не застосовувати дітям віком до 14 років.

Аналоги КОМПЛЕВІТ

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся