Клімадинон Уно - інструкція, застосування, аналоги препарату

Клімадинон Уно фото упаковки

Застосування Клімадинон Уно

Клімадинон Уно - склад і форма випуску препарату

Клімадинон Уно: як приймати препарат

Клімадинон Уно - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Клімадинон Уно

Статеві гормони та засоби, що впливають на статеву систему.

Клімадинон Уно - рослинний лікарський засіб, який має естрогеноподібний ефект, проявляє седативні властивості, також позитивно впливає на вегетативну нервову систему та психічний статус. Застосування препарату сприяє послабленню або повному зникненню симптомів недуги у преклімактеричний та клімактеричний періоди.

Застосування Клімадинон Уно

Вегетативно-судинні та психічні розлади в періоди пременопаузи, менопаузи і постменопаузи, такі як припливи, підвищена пітливість, порушення сну, нервозність, депресивний емоційний стан (клімактеричний синдром).

Клімадинон Уно - склад і форма випуску препарату

Діючі речовини: 1 таблетка містить 32,5 мг сухого екстракту кореневищациміцифуги(CimicifugaRacemosa)(4,5-8,5:1), що відповідає 6,5 мг сухого нативного екстракту (екстрагент етанол 60 % (об/об));

допоміжні речовини:целюлоза порошкоподібна, кремнію діоксид колоїдний безводний, лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, магнію стеарат, кальцію гідрофосфат дигідрат, натрію крохмальгліколят (тип А), гіпромелоза, макрогол 4000, титану діоксид (Е 171), заліза (III) оксид червоний (Е 172), заліза оксиду гідрат жовтий (Е 172).

Круглі двоопуклі таблетки теракотового кольору, вкриті оболонкою, із рискою з одного боку.

По 15 таблеток у блістері; по 2 блістери № 30 (15х2) або по 4 блістери № 60 (15х4), або по 6 блістерів № 90 (15х6) у картонній коробці.

Клімадинон Уно: як приймати препарат

Якщо лікар не призначив інше, жінкам у період менопаузи препарат приймати по 1 таблетці 1 раз на добу, бажано в один і той самий час (ввечері).

Таблетки слід ковтати, не розжовуючи, і запивати достатньою кількістю рідини.

Не слід приймати подвійну дозу, якщо пацієнт пропустив 1 прийом. Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально. Курс може складати від 3 до 6 місяців.

Якщо симптоми не зникають під час лікування, слід звернутися до лікаря. Не слід застосовувати препарат понад 6 місяців без консультації лікаря.

Клімадинон Уно - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до діючої речовини або до інших компонентів препарату. Естрогенозалежні пухлини.

Побічні реакції. При застосуванні препаратів, які містять циміцифугу, спостерігались випадки шлунково-кишкових розладів (у тому числі диспепсичні розлади, діарея, блювання, нудота), алергічні реакції (включаючи шкірні висипання, свербіж, кропив’янку), набряк обличчя, периферичний набряк. Застосування препаратів циміцифуги може спричинити гепатотоксичні реакції (включаючи гепатит, жовтяницю та відхилення від норми біохімічних показників функції печінки). Повідомлялося про відчуття напруження у грудях і менструальноподібних кровотечах.

У разі виникнення будь-яких побічних реакцій слід припинити застосування препарату і звернутися до лікаря.

Аналоги Клімадинон Уно

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся