Карвеліс – інструкція, застосування, аналоги препарату

Карвеліс фото упаковки

Застосування Карвелісу

Карвеліс: склад і форма випуску препарату

Карвелис: як приймати препарат

Карвеліс: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Карвелісу

Карвеліс – це заспокійливий засіб.

Застосування Карвелісу

Карвеліс застосовується для підтримки серцево-судинної системи при:

  • нервовому напруженні (стресі),
  • нейроциркуляторної дистонії,
  • неврозах серця,
  • у комплексному лікуванні артеріальної гіпертензії I-II ст.,
  • стенокардії I-II ст.,
  • аритмії при стресових ситуаціях і для поліпшення самопочуття при нервовому збудженні у дорослих.

Карвеліс: склад і форма випуску препарату

Карвеліс випускається у формі оральних крапель коричневого кольору.

Діючі речовини – 10 мл препарату містять: екстракт із суміші листків, квітів і плодів глоду (Сrataegi folii cum flore, fructus extractum) (1: 1,6-2,2), екстрагент: етанол 50% (об / об) - 7,125 мл екстракт трави пустирника (Leonuri herbae extractum) (1: 1,7-2,2), екстрагент: етанол 40% (об / об) - 1,0 мл; екстракт листя меліси (Melissae herbae extractum) (1: 1,6-2,1), екстрагент: етанол 60% (об / об) - 1,0 мл; екстракт кореня валеріани (Valerianae radix extractum) (1: 1,6-2,1), екстрагент: етанол 60% (об / об) - 0,5 мл.

Допоміжні речовини – сахароза, вода очищена.

Карвелис: як приймати препарат

Дорослі приймають по 30 крапель (1,2 мл) препарату Карвеліс 3 рази на добу, попередньо розчинивши краплі в невеликій кількості рідини.

Якщо симптоми захворювання не зникають більше 2 тижнів, посилюються або з'явилися побічні реакції, не вказані у цій інструкції, необхідно звернутися за консультацією до лікаря.

Карвеліс: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Особливості застосування

Якщо симптоми не зникають та/або з'явилися набряки ніг, або виникли симптоми неясного генезу, необхідно звернутися до лікаря. При болях в області серця, які можуть поширюватися на руки, епігастральній ділянці або область шиї, або при появі задишки слід негайно звернутися до лікаря.

Лікарський засіб Карвеліс містить сахарозу. При непереносимості певних видів цукрів до початку прийому препарату необхідно проконсультуватися з лікарем.

Застосування в період вагітності та годування груддю. Перед початком прийому препарату необхідно проконсультуватися з лікарем. Застосування препарату Карвеліс вагітними жінками недостатньо досліджено. Прийом препарату вагітним жінкам і жінкам, які годують груддю, не рекомендується.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами. При застосуванні препарату слід утримуватися від керування транспортними засобами та роботи з потенційно небезпечними механізмами.

Діти. Безпека та ефективність застосування препарату у дітей (у віці до 18 років) не встановлені, тому препарат не застосовують у пацієнтів цієї вікової групи.

Побічні ефекти

Можуть з'являтися скарги на порушення в шлунково-кишковому тракті і алергічні реакції. Частота виникнення побічних дій невідома.

Аналоги Карвелісу

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся