Капсикам - інструкція, застосування, аналоги препарату

Капсикам фото упаковки

Застосування Капсикаму

Капсикам - склад і форма випуску препарату

Капсикам: як приймати препарат

Капсикам - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Капсикаму

Капсикам ‒ комбінований препарат, що містить речовини, які чинять судинорозширювальну та подразнювальну дію на чутливі нервові закінчення, унаслідок чого мазь чинить місцевоподразнювальну, болезаспокійливу та гіперемізуючу дію. Місцеве підвищення температури та покращення кровообігу сприятливо діють при ревматичних станах, забиттях, розтягненнях м’язів та інших спортивних травмах.

Застосування Капсикаму

Препарат застосовувати при м’язовому та суглобовому болю: як розігріваючий засіб у спортивній медицині.

Капсикам - склад і форма випуску препарату

Діючі речовини: диметилсульфоксид, камфора рацемічна, олія терпентинна, бензилнікотинат, нонивамід; 1 г мазі містить 50 мг диметилсульфоксиду, 30 мгкамфори рацемічної, 30мголії терпентинної, 20 мг бензилнікотинату, 2 мг нониваміду;

Допоміжні речовини: спирт цетостеариловий (тип А) емульгований, натрію цетостеарилсульфат, полісорбат 80, бронопол, вода очищена.

Лікарська форма. Мазь.

Капсикам: як приймати препарат

При м’язовому та суглобовому болю на уражену ділянку наносити за допомогою аплікатора 1-3 г мазі 2-3 рази на добу залежно від інтенсивності болю та накладати пов’язку, щоб збільшити тепловий ефект. На курс лікування витрачається приблизно 50-100 г мазі.

Після кожної процедури слід вимити руки прохолодною водою з милом.

При застосуванні мазі як розігріваючого засобу спортсменам на м’язову ділянку наносити за допомогою аплікатора 2-3 г мазі та втирати масажними рухами у шкіру до появи легкого почервоніння. Після тренування слід змити мазь зі шкіри прохолодною водою.

Досвід застосування препарату дітям відсутній, тому призначення препарату цій категорії пацієнтів не рекомендується.

Капсикам - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

  • Підвищена чутливість до компонентів препарату;
  • схильність до судом, бронхоспазму;
  • виразки або шкірні захворювання.

Побічні реакції.

При підвищеній чутливості шкіри до компонентів мазі можуть виникати свербіж, набряк або кропив’янка, можливі алергічні реакції, включаючи шкірні висипання, подразнення, відчуття печіння, почервоніння. Зокрема, спирт цетостеариловий та бронопол, що входять до складу мазі, можуть викликати місцеві шкірні реакції (контактний дерматит). У цьому випадку рекомендується припинити лікування та змити її зі шкіри. Зазначені симптоми минають через 8-12 годин після припинення застосування мазі.

При виникненні небажаних побічних ефектів слід припинити застосування мазі та проконсультуватися з лікарем щодо подальшої терапії.

Аналоги Капсикаму

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся