Кларастіл - інструкція, застосування, аналоги препарату

Кларастіл фото упаковки

Застосування Кларастілу

Кларастіл - склад і форма випуску препарату

Кларастіл: як приймати препарат

Кларастіл - протипоказання

Кларастіл – це водний стерильний розчин 0,3 % карбоксиметилцелюлози, що взаємодіє з тканинами ока і має захисну, еутрофну, зволожувальну та пом’якшувальну дію.

Застосування Кларастілу

Завдяки антиоксидантним властивостям компонентів і здатності протидіяти вільним радикалам Кларастіл захищає тканини ока (кришталик, рогівку, кон’юнктиву) від наслідків оксидативного стресу, який виникає через несприятливий вплив факторів навколишнього середовища (травмування контактними лінзами, сонячне випромінювання, дим, пил, кондиціонування повітря, випромінювання комп’ютера) та є пусковим механізмом розвитку низки очних захворювань, зокрема катаракти. Сольовий розчин медичного виробу контактує з поверхнею ока лише кілька секунд, здійснюючи транзиторний ефект.

Завдяки наявності гліцерину відбувається дифузія води до тканин ока (зволожувальний ефект) з подальшим утворенням тонкої водної плівки на поверхні рогівкиі з залученням карбоксиметилцелюлози, яка вбудовується у сітку целюлозного полімеру. Таким чином формується гідрогелева плівка з в’язкоеластичними властивостями. У медичному виробі концентрація карбоксиметилцелюлози (0,3 %) ретельно підібрана для отримання гідрогелевих реологічних характеристик, тотожних слізній рідині, та гарної адгезивності на зовнішній оболонці ока, що забезпечує їй захисні, еутрофні, зволожувальні та пом’якшувальні властивості без ефекту затуманення зору.

N-ацетилкарнозин, наявний як компонент крапель, не чинить жодної специфічної фармакологічної дії, але завдяки антиоксидантним властивостям і здатності протидіяти вільним радикалам він сам по собі є оксидазою та захищає тканини ока (кришталик, рогівку, кон’юнктиву) від пошкодження клітинних ліпідних пероксидаз, що спостерігається при катаракті.

Кларастіл - склад і форма випуску препарату

Карбоксиметилцелюлоза 0,3%, метил-п-гідроксибензоат 0,03%, пропіл-пгідроксибензоат0,012%, гліцерин, динатрію едетат, N-ацетилкарнозин, натріюхлорид, натріютетраборат, каліюбікарбонат, вода.

Упаковка - флакон 5 мл.

Кларастіл: як приймати препарат

Закапувати по 1–2 краплі в нижнє кон’юнктивальне склепіння ока, злегка натискуючи на флакон. Краплі можна застосовувати кілька разів на день, якщо необхідно.

Кларастіл - протипоказання

Цей продукт не містить солей четвертинного амонію (бензалконій, цетримід), тому його можуть застосовувати особи, які носять жорсткі та м’які контактні лінзи

  • Не торкатися до ока кінчиком флакона.
  • Не застосовувати в разі інфекції очей.
  • Не використовувати одночасно з іншими очними фармацевтичними продуктами.
  • Не застосовувати в разі відомої гіперчутливості до будь-якого компонента крапель.
  • Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.
  • Не використовувати після 30 днів з часу першого відкривання.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся