Ісміжен  – інструкція, застосування, аналоги препарату

Ісміжен фото упаковки

Застосування Ісміжену

Ісміжен: склад і форма випуску препарату

Ісміжен: як приймати препарат

Ісміжен: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Ісміжену

Ісміжен – це лікарський засіб з групи імуностимуляторів.

Застосування Ісміжену

  • Ісміжен приймається у складі комплексного лікування таких захворювань:
  • гострі, підгострі, рецидивні або хронічні інфекції та захворювання верхніх дихальних шляхів (гострі респіраторні вірусні інфекції, грип, риніт, у тому числі алергічний, фарингіт, назофарингіт, тонзиліт, синусит, ларингіт, епіглотит, ангіна);
  • гострі, підгострі, рецидивні чи хронічні інфекції та захворювання нижніх дихальних шляхів, у тому числі обструктивні (трахеїт, трахеобронхіт, бронхіт, бронхоектази, хронічне обструктивне захворювання легенів (ХОЗЛ).

Завдяки своїй імуномодулюючій дії Ісміжен знижує кількість та інтенсивність випадків гострих респіраторних захворювань (ГРЗ) у дітей, що часто та тривало хворіють, а також знижує кількість загострень хронічного обструктивного захворювання легенів (ХОЗЛ) на рік та тяжкість їх перебігу.

Ісміжен також застосовується для лікування інфекцій, резистентних до антибіотикотерапії, та для лікування ускладнень бактеріальних та вірусних інфекцій. Препарат дозволяється застосовувати в комбінації з іншими лікарськими засобами (антибіотиками та муколітичними засобами).

Ісміжен: склад і форма випуску препарату

Ісміжен випускається у формі таблеток сублінгвальних (білуваті таблетки з рискою з одного боку, з коричневими вкрапленнями, легким характерним запахом).

По 10 таблеток у блістері, по 1 або 3 блістери в картонній коробці.

Діюча речовина – 1 таблетка містить 50 мг ліофілізованого бактеріального лізату, до складу якого входить 7 мгбактеріального лізату із: Staphylococcusaureus 6×109 КУО, Streptococcuspyogenes 6×109 КУО, Streptococcusviridans 6×109 КУО, Klebsiellapneumoniae 6×109 КУО, Klebsiellaozaenae 6×109 КУО, HaemophilusinfluenzaeB 6×109 КУО, Neisseriacatarrhalis 6×109 КУО, Streptococcus pneumoniae 6×109 КУО (містить по 1×109 КУО таких типів - TY1, TY2, TY3, TY5, TY8, TY47), та 43 мг гліколю для процесу ліофілізації.

Допоміжні речовини – кремнію діоксид колоїдний водний; целюлоза мікрокристалічна; кальцію гідрофосфат дигідрат; магнію стеарат; амонію гліцеризинат; есенція ментолового порошку.

Ісміжен: як приймати препарат

Для перорального застосування дорослим та дітям від 2 років.

Лікування гострих процесів: 1 таблетку розсмоктувати під язиком протягом 1‒2 хв 1 раз на добу (слід утримуватися від прийому їжі протягом не менше 30 хвилин). Приймати щоденно впродовж щонайменше 10 днів до зникнення симптомів. Лікувальний курс передбачає прийом 10 таблеток.

Профілактичне лікування: 1 таблетку розсмоктувати під язиком протягом 1‒2 хв 1 раз на добу впродовж 10 днів. Після 20-денної перерви повторити 10-денний курс прийому препарату. Повний курс профілактичного лікування, при якому досягається максимальний імунотерапевтичний ефект, становить 3 місяці. Протягом повного курсу потрібно прийняти 30 таблеток Ісміжену. Інакше кажучи, Ісміжен приймають трьома декадними курсами протягом трьох місяців із двома 20-денними перервами між ними. Для дітей молодшого віку рекомендовано попередньо подрібнити таблетку, змочити її кип'яченою водою кімнатної температури і отриману пастоподібну суміш покласти до ротової порожнини.

Діти. Препарат застосовують дітям віком від 2 років.

Ісміжен: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Особливості застосування

Застосування у період вагітності або годування груддю. Хоча токсичні ефекти препарату Ісміжен на тваринах не спостерігалися, рекомендується уникати застосування препарату у період вагітності або годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами. Препарат не впливає на здатність керувати автомобілем та іншими механізмами.

Побічні ефекти

Рідко можливе виникнення реакцій гіперчутливості, включаючи свербіж, подразнення.

Аналоги Ісміжену

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся