Інфанрікс Гекса - інструкція, застосування, аналоги препарату

Інфанрікс Гекса фото упаковки

Застосування Інфанриксу Гекса

Інфанрикс Гекса - склад і форма випуску препарату

Інфанрикс Гекса: як приймати препарат

Інфанрикс Гекса - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Інфанрикс Гекса

Інфанрикс Гекса  - комбінована вакцина для профілактики дифтерії, правця, кашлюку, гепатиту B, поліомієліту та інфекцій, збудником яких є Haemophilus influenzae типу b.

Застосування Інфанриксу Гекса

Вакцина Інфанрикс Гекса показана для первинної та бустерної імунізації дітей з метою профілактики дифтерії, правця, кашлюку, гепатиту В, поліомієліту та захворювань, збудником яких є Haemophilus influenzae типу b.

Інфанрикс Гекса - склад і форма випуску препарату

Суспензія для ін'єкцій. Склад: діючі речовини - 1 доза (0,5 мл) відновленої вакцини містить: дифтерійного анатоксину адсорбованого (D) не менше 30 міжнародних одиниць (МО), правцевого анатоксину адсорбованого (T) не менше 40 МО, кашлюкового анатоксину адсорбованого (PT) 25 мкг, філаментозного гемаглютиніну адсорбованого (FHA) 25 мкг, пертактину адсорбованого (PRN) 8 мкг, р-ДНК поверхневого антигену вірусу гепатиту В адсорбованого (HBsAg) 10 мкг, інактивованого поліовірусу типу 1 (Mahoney) 40 D–антигенних одиниць (DU), інактивованого поліовірусу типу 2 (MEF-1) 8 DU, інактивованого поліовірусу типу 3 (Saukett) 32 DU, кон’югату капсульного полісахариду Haemophilus influenzae типу b (PRP) 10 мкг та правцевого анатоксину (ТТ) адсорбованого ~ 25 мкг. 

Допоміжні речовини - натрію хлорид — 4,5 мг, середовище 199 (М199) (включаючи амінокислоти) — 1,15 мг, вода для ін’єкцій — 0,5 мл, лактоза — 12,6 мг.

Інфанрикс Гекса: як приймати препарат

Інфанрикс Гекса призначена для глибокого внутрішньом’язового введення. Необхідно змінювати (чергувати) ділянку тіла для наступних ін’єкцій. 

Схема первинної вакцинації складається з двох або трьох доз (по 0,5 мл). Вакцину Інфанрикс Гекса можна розглядати для бустерної вакцинації, якщо антигенний склад відповідає офіційним рекомендаціям країни, але рекомендовано введення як мінімум однієї дози Hib-кон’югованої вакцини.

Введення вакцини Інфанрикс Гекса може бути використане тільки, якщо вакцинований при народженні отримав дозу вакцини для профілактики гепатиту В.

Якщо вакцинований при народженні отримав дозу вакцини для профілактики гепатиту В то, вакцина Інфанрикс Гекса може бути використана як заміна для додаткових доз вакцини для профілактики гепатиту В у віці від 6 тижнів. Якщо до цього віку необхідно введення другої дози вакцини для профілактики гепатиту В, в цьому випадку необхідно використовувати моновалентну вакцину для профілактики гепатиту В.

Інфанрикс Гекса - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

Вакцину Інфанрикс Гекса не призначають особам з підвищеною гіперчутливістю до основних компонентів або до будь-якої з допоміжних/залишкових речовин та особам, що мали ознаки гіперчутливості після попереднього введення вакцин для профілактики дифтерії, правця, кашлюку, гепатиту В, поліомієліту або захворювань, збудником яких є Haemophilus influenzae типу b (Hib).

Інфанрикс Гекса протипоказана дітям у яких спостерігалася енцефалопатія невідомої етіології в межах 7 днів після попередньої вакцинації з кашлюкововмісною вакциною. За цих обставин вакцинацію проти кашлюку слід припинити і курс вакцинації слід продовжити вакцинами для профілактики дифтерії, правця, гепатиту В, інактивованою поліомієлітною вакциною та вакциною для профілактики захворювань, що викликаються збудником Haemophilus influenzae типу b.

Як і у випадку з іншими вакцинами, застосування вакцини Інфанрикс Гекса пацієнтам з гострим захворюванням, що супроводжується лихоманкою, слід відкласти. Наявність незначної інфекції не є протипоказанням.

Побічні ефекти:

  • лімфаденопатія, тромбоцитопенія;
  • алергічні реакції;
  • колапс або шокоподібний стан;
  • ангіоневротичний набряк;
  • поширені реакції у вигляді припухлості, припухлості всієї кінцівки, в яку зроблено щеплення.

Аналоги Інфанрикс Гекса

Гексаксим

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся