Імудон - інструкція, застосування, аналоги препарату

Імудон фото упаковки

Застосування Імудону

Імудон - склад і форма випуску препарату

Імудон: як приймати препарат

Імудон - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Імудону

Імудон єантигенним полівалентним комплексним препаратом, до складу якого входять інактивовані мікроорганізми, що найчастіше зустрічаються при патологічних процесах порожнини рота. Терапевтичний ефект препарату Імудон® спрямований безпосередньо або опосередковано на патологічні стани порожнини рота і глотки, симптомами яких є біль, еритема, запалення ясен, виразки, неприємний запах з рота.

Застосування Імудону

У складі комплексного лікування і профілактики запальних та інфекційнихуражень порожнини рота та глотки, а саме:

  • поверхневого та глибокого парадонтозу, парадонтиту, стоматиту (у т.ч. афтозного), глоситу;
  • еритематозного та виразкового гінгівіту;
  • дисбактеріозу ротової порожнини;
  • інфекцій після видалення зубів, імплантацій штучних зубних коренів;
  • виразок, спричинених зубними протезами;
  • фарингітів;
  • хронічного тонзиліту;
  • перед- і післяопераційна профілактика інфекційних ускладнень після тонзилектомії.

Протизапальні і протиінфекційні властивості препарату зумовлені особливостями імунобіологічної дії: підвищення фагоцитарної активності з якісним покращенням фагоцитозу; збільшення кількості лізоциму слини; тимуляція і збільшення кількості імунокомпетентних клітин, що відповідають за продукування антитіл; зростання рівня місцевих антитіл (секреторні імуноглобуліни А слини).

Імудон - склад і форма випуску препарату

Таблетки для розсмоктування білого або майже білого кольору, плоскоциліндричної форми, з гладкою блискучою поверхнею, зі скошеними краями,м’ятним запахом, допускаються незначні вкраплення. 

1 таблетка містить суміш лізатів бактерій 2,7 мг (у перерахуванні на суху речовину): 0,1575 мг, в тому числі: лізати бактерій: L. acidophilus, L.delbrueckiisslactis, L. helveticus, L. fermentum, S. pyogenes groupe A, S. sanguisgroupeH, S. aureus, E. faecium, E. faecalis, K. pneumoniae ss pneumoniae, F. nucleatum ssfusiforme, C. pseudodiphtheriticum, C. albicans – 0,1575 мг та допоміжні речовини (стабілізатори для суміші лізатів бактерій): гліцин 2 мг, натрію дезоксихолату 0,53 мг, тіомерсалу не більше 0,0125 мг;

Допоміжні речовини: гліцин, лактози моногідрат, маніт (Е 421), повідон, сахарин натрію, натрію гідрокарбонат, кислота лимонна безводна, ароматизатор м’ятний, магнію стеарат.

Імудон: як приймати препарат

Дорослим та дітям віком від 14 років.

При лікуванні гострих запальних захворювань порожнини рота та глотки і загостренні хронічних захворювань приймати по 8 таблеток на добу. Таблетки розсмоктувати (не розжовуючи) у порожнині рота з інтервалом 1-2 години. Середня тривалість курсу лікування – 10 днів. 

Для профілактики загострення хронічних захворювань порожнини рота та глотки приймати по 6 таблеток на добу. Таблетки розсмоктувати (не розжовуючи) у порожнині рота з інтервалом 2 години. Середня тривалість курсу лікування – 20 днів. Рекомендовано повторювати профілактичні курси лікування препаратом Імудон®3-4 рази на рік (після консультації з лікарем). 

Дітям віком від 3 до 14 років.

Для лікування гострих та загострених хронічних захворювань порожнини рота та глотки, а також для профілактики приймати по 6 таблеток на добу. Таблетки розсмоктувати (не розжовуючи) у порожнині рота з інтервалом 1-2 години. Тривалість курсу лікування при гострих захворюваннях становить 10 днів, для профілактики загострення хронічних захворювань – 20 днів. Рекомендовано повторювати профілактичні курси лікування препаратом Імудон® 3-4 рази на рік (після консультації з лікарем). 

Дітям віком від 3 до 6 років розсмоктувати таблетки під обов’язковим наглядом дорослих!

Імудон - протипоказання, побічні ефекти

Можливі алергічні реакції, включаючи висипи, свербіж, кропив’янку, ангіоневротичний набряк, а також реакції з боку шлунково-кишкового тракту, у тому числі біль у животі, нудоту, блювання, підвищення температури, загострення бронхіальної астми, кашель. 

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-яких компонентів препарату, аутоімуні захворювання

Не слід приймати їжу та воду, а також полоскати ротову порожнину протягом години після застосування препарату, щоб не знижувати терапевтичну ефективність препарату.

При призначенні препарату пацієнтам, які знаходяться на безсольовій дієті або дієті зі зниженим вмістом солі, слід враховувати, щотаблетка препарату Імудон® містить 15 мг Na+. 

Пацієнтам, хворим на бронхіальну астму, у яких застосування препаратів, що містять бактеріальні лізати, спрчиняють загострення захворювання (напад бронхіальної астми), даний препарат застосовувати не рекомендується.

Препарат містить лактозу, тому його не слід застосовувати пацієнтам з рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, недостатністю лактази або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції.

Застосування у період вагітності або годування груддю не рекомендовано.

Аналоги Імудону

  • Алокін Альфа
  • Аміксин IC
  • Бластомуніл
  • Галавіт
  • Глутоксим

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся