Ізіклін – інструкція, застосування, аналоги препарату

Ізіклін фото упаковки

Застосування Ізікліну

Ізіклін: склад і форма випуску препарату

Ізіклін: як приймати препарат

Ізіклін: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Ізікліну

Ізіклін – це осмотичний проносний засіб.

Застосування Ізікліну

Ізіклін приймається дорослими для очищення кишечнику перед будь-якою процедурою, що цього вимагає (наприклад, візуалізація кишечнику, включаючи ендоскопію і радіологію, чи хірургічні процедури).

Лікарський засіб не є засобом для лікування запорів.

Ізіклін: склад і форма випуску препарату

Ізіклін випускається у формі концентрату для орального розчину (рідина від прозорої до дещо мутної з ароматом фруктової суміші).

Близько 176 мл концентрату для орального розчину у пляшці з кришкою, що нагвинчується, недоступної для відкриття дітьми, з багатошаровою системою ущільнення; по 2 пляшки у комплекті з одним стаканчиком з мірною лінією, у картонній коробці.

Діючі речовини: 1 пляшка містить: натрію сульфату безводного 17,510 г, магнію сульфату, гептагідрату 3,276 г, калію сульфату 3,130 г.

Допоміжні речовини: натрію бензоат (E 211), кислота лимонна безводна, кислота яблучна, сукралоза, плодово-ягідний ароматизатор (суміш природних і синтетичних ароматизаторів, пропіленгліколь (E 1520), етанол розведений, кислота оцтова та кислота бензойна (Е 210)), вода очищена.

Ізіклін: як приймати препарат

Для належного очищення кишечнику потрібно застосовувати вміст 2 пляшок лікарського засобу. Перед застосуванням вміст кожної пляшки слід розвести у воді з використанням стаканчика, що додається, до отримання загального об’єму близько 0,5 л; після застосування слід додатково прийняти 1 літр води або прозорої рідини протягом 2 годин.

Дозволені прозорі рідини: вода, чай або кава (без молока або немолочних вершків), газовані або негазовані безалкогольні напої, соки з протертих фруктів без м’якоті (не червоного або пурпурового кольору), бульйон або суп, проціджений таким чином, щоб усунути тверді фрагменти.

Загальний об’єм рідини, який необхідно вжити для очищення кишечнику, становить близько 3 літрів, що мають бути прийняті перорально перед процедурою. Цей лікарський засіб можна приймати розділеними дозами (протягом двох діб; при цьому вміст першої пляшки приймається ввечері перед процедурою, а другої - наступного ранку), або ж як однодобовий препарат для перорального прийому, як описано нижче. Точний режим дозування та швидкість прийому лікарського засобу визначає лікар.

Якщо це дозволяє термін проведення процедури, режиму розділених доз слід віддавати перевагу перед однодобовим режимом. Однодобовий режим дозування є потенційно корисним альтернативним режимом.

Діти. Безпека і ефективність лікарського засобу для дітей (тобто пацієнтів віком до 18 років) наразі не встановлені. Дані щодо застосування дітям відсутні.

Ізіклін: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Застосування лікарського засобу протипоказане пацієнтам з такими станами:

  • гіперчутливість до діючої речовини або до будь-якої з допоміжних речовин;
  • відома або підозрювана непрохідність шлунково-кишкового тракту;
  • перфорація стінки кишечнику;
  • розлади випорожнення шлунка (наприклад гастропарез);
  • кишкова непрохідність;
  • токсичний коліт або токсичний мегаколон;
  • профузне блювання;
  • сильне зневоднення;
  • застійна серцева недостатність;
  • асцит;
  • серйозна ниркова недостатність (швидкість клубочкової фільтрації 2);
  • активне запальне захворювання кишечнику (наприклад хвороба Крона, виразковий коліт).

Особливості застосування

Застосування у період вагітності або годування груддю. Дані щодо застосування цього лікарського засобу вагітним жінкам відсутні. Застосування лікарського засобу протягом вагітності та лактації не рекомендується.

Побічні ефекти

З боку нервової системи. Нечасто: Головний біль, запаморочення.

З боку травного тракту. Дуже часто: Здуття живота, абдомінальний біль, нудота, блювання. Нечасто: Аноректальний дискомфорт, сухість у роті.

З боку нирок і сечовивідних шляхів. Нечасто: Дизурія.

Загальні розлади та порушення в місці введення. Дуже часто:  Дискомфорт. Нечасто: Озноб.

Аналоги Ізікліну

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся