Імунофлазід - інструкція, застосування, аналоги препарату

Імунофлазід фото упаковки

Застосування Імунофлазіду

Імунофлазід - склад і форма випуску препарату

Імунофлазід: як приймати препарат

Імунофлазід - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Імунофлазіду

Противірусні засоби прямої дії. Компоненти препарату, мають здатність пригнічувати реплікацію ДНК- та РНК- вірусів як in vitro, так і in vivo. Препарат захищає слизові оболонки верхніх дихальних шляхів, нормалізуючи показники місцевого імунітету.

Застосування Імунофлазіду

Етіотропне лікування та профілактика ГРВІ. Етіотропне лікування та профілактика грипу, у тому числі спричиненому вірусами пандемічних штамів.

Імунофлазід - склад і форма випуску препарату

Лікарська форма - сироп.

Склад. 1 мл сиропу містить: 0,02 мл рідкого екстракту Протефлазід, отриманого із суміші трав (1:1) Щучки дернистої (Herba Deschampsia caespitosa L.) та Війника наземного (Herba Calamagrostis epigeios L.) (розчинник екстракції - етанол 96%), що еквівалентно не менше 0,0035 мг флавоноїдів у перерахунку на рутин.

Допоміжні речовини: пропіленгліколь, етанол 96 %, сорбіт (Е 420), метилпарабен (Е 218), пропілпарабен (Е 216), натрію сульфіт (Е 221), вода очищена.

Імунофлазід: як приймати препарат

Перед вживанням флакон із сиропом необхідно збовтати.

Сироп слід дозувати за допомогою дозуючої ємності та приймати перорально за 20-30 хвилин до їди. Для досягнення більшого терапевтичного ефекту при контакті з респіраторними вірусами бажано затримувати сироп на 20-30 секунд в роті, прополоскавши горло перед проковтуванням.

Дози та тривалість лікування залежать від характеру захворювання та віку пацієнта:

  • з народження до року - по 0,5 мл 2 рази на добу;
  • від 1 до 2 років - по 1 мл 2 рази на добу;
  • від 2 до 4 років - по 3 мл 2 рази на добу;
  • від 4 до 6 років - по 4 мл 2 рази на добу;
  • від 6 до 9 років - по 5 мл 2 рази на добу;
  • від 9 до 12 років - по 6 мл 2 рази на добу;
  • від 12 років та дорослі – по 9 мл 2 рази на добу.

Для лікування грипу та ГРВІ (при неускладненому перебігу захворювання) сироп застосовувати протягом 5 днів. Для досягнення найбільшої ефективності терапії застосування сиропу необхідно починати при перших проявах захворювання або після контакту з хворими. Залежно від перебігу захворювання курс лікування може бути продовжено до 2 тижнів.

Для профілактики грипу та ГРВІ сироп застосовувати протягом від 1 до 4 тижнів в дозі, яка складає половину лікувальної дози.

Під час епідемії пандемічних штамів термін застосування сиропу у профілактичній дозі можна подовжити до 6 тижнів.

У разі виникнення бактеріальних ускладнень грипу та інших ГРВІ з метою нормалізації показників імунної системи сироп можна застосовувати протягом 4 тижнів і довше.

Імунофлазід - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Виразкова хвороба шлунка або дванадцятипалої кишки у стадії загострення. Аутоімунні захворювання.

Побічні ефекти. Алергічні реакції: в осіб із підвищеною чутливістю можуть мати місце реакції гіперчутливості. Можуть виникати алергічні реакції, включаючи висипання, свербіж, кропив’янку, гіперемію шкіри.

З боку травної системи: спостерігаються випадки шлунково-кишкових розладів - біль в епігастральній ділянці, нудота, блювання, діарея (при наявності даних симптомів необхідно приймати сироп через 1,5-2 години після їди). У пацієнтів з хронічним гастродуоденітом можливе загострення гастродуоденіту, виникнення гастроезофагеального рефлюксу (рефлюкс-езофагіту).

Загальні розлади: можливе транзиторне підвищення температури тіла до 38 °С на 3-10-й день терапії препаратом, головний біль.

Аналоги Імунофлазіду

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся