Фуразолідон - інструкція, застосування, аналоги препарату

Фуразолідон фото упаковки

ФУРАЗОЛІДОН - інструкція, застосування, аналоги препарату

Застосування ФУРАЗОЛІДОНУ 

ФУРАЗОЛІДОН - склад і форма випуску препарату

ФУРАЗОЛІДОН - як приймати препарат

ФУРАЗОЛІДОН - протипоказання, побічні ефекти

ФУРАЗОЛІДОН - інструкція, застосування, аналоги препарату

Фуразолідон – антимікробний і антипротозойний засіб, похідне нітрофурану. Порушує процес клітинного дихання бактерій, пригнічує біосинтез нуклеїнових кислот. Залежно від концентрації проявляє бактеріостатичний або бактерицидний ефект.

Застосування ФУРАЗОЛІДОНУ 

Бацилярна дизентерія, паратиф, харчова токсикоінфекція, ентероколіти, лямбліоз, трихомонадний кольпіт.

ФУРАЗОЛІДОН - склад і форма випуску препарату

Таблетки жовтого або зеленувато-жовтого кольору, з плоскою поверхнею і фаскою. Діюча речовина: фуразолідон. 1 таблетка містить фуразолідону 0,05 г (50 мг). Допоміжні речовини: крохмаль картопляний; лактози моногідрат; кремнію діоксид колоїдний безводний; кальцію стеарат.

ФУРАЗОЛІДОН - як приймати препарат

Дорослим і дітям віком від 8 років застосовувати внутрішньо після їди, запиваючи великою кількістю рідини (100-200 мл).

Дорослим призначати по 2 таблетки (0,1 г) 4 рази на добу впродовж 5-7 днів або циклами по 3-6 днів з інтервалом 3-4 дні. Дітям віком від 8 років призначати препарат з розрахунку 6-7 мг/кг маси тіла на добу; добову дозу розподіляти на 4 прийоми. Тривалість курсу лікування становить 5-7 діб залежно від тяжкості захворювання, ефективності та чутливості до терапії.

ФУРАЗОЛІДОН - протипоказання, побічні ефекти

Термінальна стадія хронічної ниркової недостатності, порушення функції печінки, дефіцит глюкозо-6-фосфатдегідрогенази, підвищена чутливість до будь-яких компонентів препарату і нітрофуранів. Прийом препарату у період вагітності протипоказаний. На період лікування препаратом годування груддю необхідно припинити. Препарат у даній лікарській формі не застосовувати дітям віком до 8 років.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся