Фторокорт - інструкція, застосування, аналоги препарату

Фторокорт фото упаковки

Застосування Фторокорту

Фторокорт - склад і форма випуску препарату

Фторокорт: як приймати препарат

Фторокорт - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Фторокорту

Кортикостероїди для застосування в дерматології. Активною речовиною Фторокорту єтріамцинолону ацетонід – глюкокортикостероїд, який при місцевому застосуванні проявляє протизапальну, антиалергічну та протисвербіжну дію.

Застосування Фторокорту

Захворювання шкіри, чутливі до ГКС (екзема, вульгарний псоріаз, алергічний дерматит).

Фторокорт - склад і форма випуску препарату

мазь 1 мг/г туба 15 г, № 1Ціни в аптеках

Тріамцинолон ацетонід

1 мг/г

Допоміжні речовини: метилпарагідроксибензоат, кислота стеаринова, полісорбат 60, спирт цетіловий, парафін рідкий, гліцерол.

Фторокорт: як приймати препарат

Для зовнішнього застосування.

Дорослим: тонкий шар мазі наносити 2–3 рази на добу на уражену ділянку шкіри (максимальна доза для дорослих — не більше 15 г мазі на добу) або застосовувати препарат під оклюзійну пов’язку (максимальна доза для дорослих — не більше 10 г мазі на добу).

Дітям: віком від 1 року тонкий шар мазі наносити максимум 2 рази на добу на уражену ділянку шкіри. Тривалість застосування препарату у дітей не повинна перевищувати 5 днів. Застосування оклюзійної пов’язки у дітей протипоказано.

Особам літнього віку препарат необхідно використовувати обережно і протягом короткого часу, оскільки варто мати на увазі, що у цієї категорії пацієнтів шкіра тонша.

Фторокорт - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання: підвищена чутливість до тріамцинолону ацетоніду або будь-якої допоміжної речовини препарату.

Препарат не можна застосовувати в очі або на ділянках шкіри біля очей.

Застосування в якості монотерапії без проведення специфічного лікування при грибкових і бактеріальних шкірних інфекціях; туберкульоз; вірусні ураження шкіри, особливо при простому герпесі та вітряній віспі; при паразитарних інфекціях (короста); шкірні прояви сифілісу; шкірні реакції після вакцинації; періанальний і генітальний свербіж; виразка гомілки; варикозне розширення вен; поширений бляшковий псоріаз; ураження шкіри обличчя (рожеві вугри, вульгарні вугри, періоральний дерматит); попрілості шкіри, спричинені мокрими пелюшками; лікування сухого лущення шкіри та нанесення мазі на груди безпосередньо перед годуванням грудьми; діти віком до 1 року.

Побічні ефекти. При тривалому застосуванні на великі поверхні можливе пригнічення функції кори надниркової залози, особливо у дітей, а також при застосуванні оклюзійних пов’язок; можливий негативний азотистий баланс внаслідок посиленого розпаду білків.

Допоміжні речовини з відомим ефектом: спирт цетиловий — може спричинити місцеві шкірні реакції (наприклад контактний дерматит); метилпарагідроксибензоат (E218) може викликати алергічні реакції (можливо, уповільнені), активізація латентних інфекцій, маскування перебігу інфекцій, опортуністичні інфекції та ін.

Аналоги Фторокорту

  • Алергокорт
  • Фокорт

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся