Фталазол - інструкція, застосування, аналоги препарату

Фталазол фото упаковки

Застосування Фталазолу

Фталазол таблетки - склад і форма випуску препарату

Фталазол таблетки: як приймати препарат

Фталазол таблетки - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Фталазолу

Фталазол таблетки є сульфаніламідним препаратом. Чинить бактеріостатичну дію. Основний механізм дії зумовлений порушенням синтезу у мікроорганізмах їхніх ростових факторів – фолієвої і дигідрофолієвої кислот.

Застосування Фталазолу

  • – Гостра дизентерія (шигельоз);
  • – хронічна дизентерія на стадії загострення;
  • – коліт, ентероколіт, гастроентерит;
  • – для запобігання інфекційним ускладненням при проведенні операцій на кишечнику.

Фталазол таблетки - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: phthalylsulfathiazole; 1 таблетка містить фталілсульфатіазолу 500 мг;

Допоміжні речовини: крохмаль картопляний, тальк, кальцію стеарат.

Лікарська форма - таблетки.

Основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або білого з жовтуватим відтінком кольору, із плоскою поверхнею, рискою і фаскою.

Фталазол таблетки: як приймати препарат

Без консультації лікаря не застосовувати лікарський засіб довше зазначеного терміну! Застосовувати дорослим та дітям віком від 3 років внутрішньо. Дорослі та діти віком від 12 років.

При гострій формі дизентерії дорослим та дітям віком від 12 років призначати: на 1–2 день – по 6 г на добу (по 1 г кожні 4 години), на 3–4 день – по 4 г на добу (по 1 г кожні 6 годин), на 5–6 день – по 3 г на добу (по 1 г кожні 8 годин). Курсова доза становить 25–30 г.

Максимальні дози для дорослих: разова – 2 г, добова – 7 г.

При лікуванні інших захворювань дорослим препарат слід призначати у перші 2–3 дні по 1–2 г кожні 4–6 годин, у наступні 2–3 дні – по 0,5–1 г.

Діти віком від 3 до 12 років.

При гострій дизентерії дітям віком від 3 до 7 років слід призначати по 500 мг на прийом 4 рази на добу; від 7 до 12 років – 500–750 мг на прийом 4 рази на добу. Курс лікування – до 7 днів.

При лікуванні інших захворювань препарат слід застосовувати у 1-й день з розрахунку 100 мг/кг маси тіла на добу. Приймати у рівних дозах кожні 4 години з перервою на ніч. У наступні дні застосовувати по 250–500 мг кожні 6–8 годин. Курс лікування – до 7 днів.

Фталазол таблетки - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

  • –Підвищена індивідуальна чутливість до фталілсульфатіазолу, сульфаніламідних препаратів та/або інших компонентів лікарського засобу;
  • –базедова хвороба;
  • –захворювання крові;
  • –гострий гепатит.

Побічні реакції:

У разі появи будь-яких небажаних явищ необхідно проконсультуватися з лікарем. Системні побічні ефекти, характерні для сульфаніламідів, виникають рідко у зв’язку з незначним всмоктуванням діючої речовини.

Можливі такі побічні реакції:

  • з боку імунної системи:реакції гіперчутливості, включаючи алергічні реакції, такі як гарячка, висипання, свербіж;
  • з боку системи кровотворення: агранулоцитоз, апластична анемія;
  • інші: гіповітаміноз вітамінів групи В (тіамін, рибофлавін, нікотинова кислота) внаслідок пригнічення кишкової мікрофлори.

Аналоги Фталазолу

Фталазол-Дарниця, Фталазол-Здоров'я.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся