Фломілід УНО - інструкція, застосування, аналоги препарату

Застосування Фломілід УНО 

Фломілід УНО - склад і форма випуску препарату

Фломілід УНО: як приймати препарат

Фломілід УНО - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Фломілід УНО

Кларитроміцин – напівсинтетичний антибіотик групи макролідів. Антибактеріальна дія кларитроміцину визначається його зв’язуванням з 5OS-рибосомальною субодиницею чутливих бактерій та пригніченням біосинтезу білка. Таблетки з модифікованим вивільненням є однорідною кристалічною основою, яка при проходженні через шлунково-кишковий тракт забезпечує пролонговане вивільнення діючої речовини.

Застосування Фломілід УНО 

Лікування інфекцій, спричинених чутливими до кларитроміцину мікроорганізмами: бронхіт, пневмонія, синусит, фарингіт, фолікуліт, бешиха.

Фломілід УНО - склад і форма випуску препарату

Антибактеріальні засоби для системного застосування. Овальні двоопуклі таблетки, вкриті плівковою оболонкою, коричнювато-жовтого кольору з витисненою літерою «U» з одного боку. 

Фломілід УНО: як приймати препарат

Застосовувати внутрішньо під час прийому їжі, не розжовуючи та запиваючи водою.

Рекомендована доза кларитроміцину для дорослих та дітей віком від 12 роківстановить 500 мг (1 таблетка) через кожні 24 години, при тяжких інфекціях дозу можна збільшити до 1000 мг (2 таблетки) через кожні 24 години.

Звичайна тривалість лікування становить від 5 до 14 днів, за винятком лікування негоспітальної пневмонії і синуситів, які вимагають 6-14 днів терапії.

Застосування для пацієнтів із нирковою недостатністю: цю форму препарату не застосовувати пацієнтам з тяжкою нирковою недостатністю (кліренс креатиніну

Застосування таблеток кларитроміцину дітям віком до 12 років не вивчали. Таким пацієнтам слід застосовувати кларитроміцин у формі суспензії.

Фломілід УНО - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання: підвищена чутливість до кларитроміцину або до інших макролідних антибіотиків чи до будь-яких інгредієнтів препарату.

Кларитроміцин не слід призначати вагітним без ретельної оцінки співвідношення користь/ризик, особливо у І триместрі вагітності (див. розділ «Застосування у період вагітності або годування груддю»).

Тривале або повторне застосування антибіотиків може спричиняти надмірний ріст нечутливих бактерій і грибів. При виникненні суперінфекції слід припинити застосування кларитроміцину і розпочати відповідну терапію.

Побічні ефекти:

  • целюліт, кандидоз ротової порожнини, гастроентерит, інфекція, вагінальна інфекція; псевдомембранозний коліт, бешихове запалення, еритразма;
  • лейкопенія, нейтропенія, тромбоцитемія, еозинофілія, агранулоцитоз, тромбоцитопенія.
  • анафілактоїдні реакції, гіперчутливість;
  • анорексія, зниження апетиту, гіпоглікемія;
  • безсоння, тривожність, нервозність, скрикування, психози, сплутаність свідомості, деперсоналізація, депресія, дезорієнтація, галюцинації, кошмарні сновидіння, манія;
  • дисгевзія, головний біль, спотворення смаку, втрата свідомості, дискінезія, запаморочення, сонливість, тремор, судоми, агевзія (втрата смакової чутливості), паросмія, аносмія, парестезія.

Аналоги Фломілід УНО

  • Бактікал
  • Зімбактар
  • Клабакс
  • Кларбакт

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся