ФЛУТІКСОН - інструкція, застосування, аналоги препарату

ФЛУТІКСОН фото упаковки

Застосування ФЛУТІКСОН

ФЛУТІКСОН - склад і форма випуску препарату

ФЛУТІКСОН - як приймати препарат

ФЛУТІКСОН - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги ФЛУТІКСОН

Протиастматичний засіб для інгаляційного застосування.

Застосування ФЛУТІКСОН

Бронхіальна астма:

Дорослі та діти старше 16 років

Профілактичне лікування:

  • легка форма астми - для пацієнтів, які потребують періодичного симптоматичного лікування бронхорозширювальними засобами;
  • помірна форма астми: пацієнти, які потребують регулярного протиастматичного лікування, та хворі на нестабільну астму або з погіршенням стану на тлі існуючої профілактичної терапії або терапії тільки бронходилататорами;
  • тяжка форма астми: хворі на тяжку хронічну астму. Після початку застосування інгаляційного флутиказону пропіонату багато пацієнтів, які мали залежність від системних стероїдів, зможуть суттєво зменшити дози пероральних кортикостероїдів або взагалі від них відмовитись.

Симптоматична терапія хронічних обструктивних захворювань легенів (ХОЗЛ)

ФЛУТІКСОН - склад і форма випуску препарату

Порошок для інгаляцій, тверді капсули. Діюча речовина: fluticasonum; 1 капсула містить флутиказону пропіонату 125 мкг або 250 мкг; допоміжні речовини: лактоза безводна, лактози моногідрат.

ФЛУТІКСОН - як приймати препарат

Флутіксон призначений для інгаляційного застосування. Препарат існує у наступних дозах:

Флутіксон, порошок для інгаляцій, тверді капсули, по 125 мкг;

Флутіксон, порошок для інгаляцій, тверді капсули, по 250 мкг.

Групи особливого ризику:

Немає необхідності змінювати дозу пацієнтам літнього віку та пацієнтам з нирковою або печінковою недостатністю.

Бронхіальна астма:

Терапевтичний ефект стає помітним після 4-7 днів від початку лікування, хоча деяке поліпшення настає вже через 24 години, особливо у пацієнтів, які раніше не отримували інгаляційні стероїди.

Препарат чинить профілактичну дію, його треба приймати регулярно, навіть у період відсутності нападів астми. Доза флутиказону пропіонату залежить від ступеня посилення хвороби та індивідуальної реакції пацієнта на лікування.

Бронхіальна астма (дорослі та діти старше 16 років): Початкова доза препарату залежить від тяжкості захворювання.

Легка астма: по 125 мкг 2 рази на добу.

Помірна астма: по 125 - 250 мкг 2 рази на добу.

Тяжка астма: по 250 - 500 мкг 2 рази на добу.

Початок терапевтичної дії зазвичай спостерігається через 4-7 днів. У разі зникнення симптомів астми слід зменшувати дозу залежно від реакції на лікування таким чином, щоб одержати стан оптимального контролю хвороби, застосовуючи найменшу добову дозу препарату.

Хронічне обструктивне захворюваннялегенів (ХОЗЛ)

Дорослі: по 250 мкг 2 рази на добу.

Для оптимальної дії препарат слід приймати щоденно. Поліпшення стану відбувається приблизно через 3-6 місяців лікування. У випадку відсутності полегшення за цей час пацієнта необхідно клінічно обстежити та переглянути режим лікування.

Спосіб використання інгалятора:

1. Зняти кришечку-насадку з інгалятора.

2. Притримуючи інгалятор за нижню частину, відкрити його, повертаючи наконечник (верхню частину) за стрілкою.

3. Помістити капсулу в камеру, що має форму капсули та знаходиться у нижній частині інгалятора. Капсулу треба виймати з упаковкибезпосередньо перед застосуванням

4. Повернути наконечник у закрите положення.

5. Одночасно натиснути до кінця кнопки у нижній частині інгалятора (т ільки один раз!), утримуючи інгалятор у вертикальному положенні.

УВАГА! В цей момент капсула може розпастися і її маленькі шматочки можуть потрапити в рот або горло. Це не завдає шкоди. Імовірність розпаду капсули буде мінімальною, якщо її пробити не більше одного разу, будуть дотримані умови зберігання, та якщо Ви розпакуєте капсулу безпосередньо перед застосуванням.

6. Зробити глибокий видих.

7. Взяти наконечник у рот і трохи закинути голову назад, губами затиснути наконечник і зробити один швидкий і рівномірний вдих. У цей момент капсула розпочинає обертатись у камері інгалятора, а порошок - розсіюватися, що супроводжується характерним звуком. Якщо такий звук не з’явиться, то капсула застрягла у камері. У цьому випадку треба відкрити інгалятор і звільнити капсулу.Забороняється намагатися звільнити капсулу шляхом багаторазового натиснення на кнопки.

8. Почувши характерний звук (дзижчання), необхідно затримати дихання, наскільки це можливо без відчуття дискомфорту, і витягнути інгалятор з рота. Зробити видих. Потім відкрити інгалятор і перевірити, чи не залишився в капсулі порошок. Якщо порошок залишився, необхідно повторити дії, вказані у п. 6-8.

9. Відкрити інгалятор, витягнути порожню використану капсулу, повернути у закрите положення наконечник і надіти кришечку-насадку.

Очищення інгалятора:для усунення залишків порошку необхідно протерти наконечник і камеру для капсули сухою серветкою або чистою м’якою щіточкою.

Усі залишки невикористаного препарату або його відходи слід утилізувати згідно з місцевими правилами.

ФЛУТІКСОН - протипоказання, побічні ефекти

Підвищена чутливість до діючої речовини або до інших компонентів препарату.

Застосування препарату вагітними жінками слід обмежити до випадків, коли на думку лікаря, очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода.

У період годування груддю препарат застосовують тільки тоді, коли, на думку лікаря, очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для дитини.

Не призначений для застосування дітям віком до 16 років.

Аналоги ФЛУТІКСОН

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся