Фліксоназе - інструкція, застосування, аналоги препарату

Фліксоназе фото упаковки

Застосування Фліксоназе

Фліксоназе - склад і форма випуску препарату

Фліксоназе: як приймати препарат

Фліксоназе - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Фліксоназе 

 Лікарські засоби для лікування органів дихання. Засоби для лікування захворювань носа. Протинабрякові та інші препарати для місцевого застосування захворювань носа. Глюкокортикостероїди, флютиказон.

Флютиказону пропіонат чинить виражену протизапальну дію, але при інтраназальному застосуванні його системна активність є мінімальною. Флютиказону пропіонат не пригнічує або пригнічує дуже малою мірою гіпоталамо-гіпофізарну наднирковозалозну функцію. Після інтраназального застосування флютиказону пропіонату (у дозі 200 мкг/добу) протягом 24 годин не спостерігається суттєвої зміни AUC кортизолу плазми крові порівняно з плацебо.

Застосування Фліксоназе

Профілактика та лікування алергічного риніту, включаючи поліноз та алергічний риніт, викликаний інгаляційними алергенами, такими як домашній пиловий кліщ та шерсть тварин.

Симптоматичне полегшення чхання, свербежу в носі та нежитю, свербежу в очах та сльозотечі, закладеності носа та пов’язаного з цим відчуття дискомфорту в пазухах.

Фліксоназе - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: флютиказону пропіонат;

1 доза препарату містить флютиказону пропіонату 50 мкг;

Спрей назальний водний дозований: біла, непрозора суспензія, вільна від будь-яких видимих сторонніх частинок.

Флакон із темного скла з дозуючим пристроєм, носовим адаптером і кришечкою, упакований в картонну коробку. Кожний флакон містить 60 доз.

Фліксоназе: як приймати препарат

Фліксоназе призначають лише для інтраназального застосування.

Дорослі та діти віком від 12 років:

по 2 уприскування у кожну ніздрю 1 раз на добу, бажано вранці.

У деяких випадках може бути показано 2 уприскування у кожну ніздрю 2 рази на добу. Коли симптоми стануть контрольованими, необхідно застосовувати підтримувальну дозу: по 1 уприскуванню в кожну ніздрю 1 раз на добу. При повторній появі симптомів дозу можна збільшити відповідним чином. Не рекомендується перевищувати максимальну добову дозу (по 4 уприскування в кожну ніздрю).

Діти віком від 4 до 11 років

Рекомендована доза 1 уприскування у кожну ніздрю 1 раз на добу, бажано вранці. Не слід перевищувати максимальну добову дозу (1 уприскування в кожну ніздрю).

Діти віком до 4 років

Не застосовувати дітям до 4 років.

Хворі літнього віку

Застосовуються дози для дорослих.

Для отримання повного терапевтичного ефекту необхідно регулярно застосовувати препарат. Максимальний терапевтичний ефект настає через 3­­­­−4 дні від початку лікування, що пояснює відсутність негайного терапевтичного ефекту.

Обережно збовтати флакон перед застосуванням.

Перед застосуванням флакон необхідно спочатку підготувати, натискаючи на флакон, доки не з’явиться дрібнодисперсний аерозоль.

Діти.

Не застосовувати дітямвіком до 4 років.

Фліксоназе - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Гіперчутливість до будь-якого компонента препарату. Одночасне застосування з лікарськими засобами для лікування ВІЛ.

Побічні реакції.  Побічні дії, відомості про які наведено нижче, класифіковані за органами і системами та за частотою виникнення.

Імунна система

Дуже рідкі: реакції гіперчутливості, анафілаксія/анафілактичні реакції, бронхоспазм, шкірний висип, набряк обличчя або язика.

Нервова система

Часті: головний біль, неприємний присмак і запах.

Органи зору

Дуже рідкі: глаукома, підвищення внутрішньоочного тиску, катаракта.

Дихальна система та органи грудної клітки

Дуже часті: носові кровотечі.

Часті: сухість носа, подразнення носа, сухість горла, подразнення горла.

Дуже рідко: перфорація носової перетинки, виразки у носі.

При застосуванні інтраназальних кортикостероїдів можлива поява системних ефектів, особливо при застосуванні високих доз протягом тривалого часу.

Аналоги Фліксоназе 

Назофан

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся