Флавамед - інструкція, застосування, аналоги препарату

Флавамед фото упаковки

Застосування Флавамеду

Флавамед - склад і форма випуску препарату

Флавамед: як приймати препарат

Флавамед - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Флавамеду

Флавамед призначають при гострих і хронічних бронхолегеневих захворюваннях, пов’язаних із порушеннями бронхіальної секреції та ослабленням просування слизу.

Застосування Флавамеду

Повідомлялося про випадки тяжких шкірних реакцій, таких як мультиформна еритема, синдром Стівенса – Джонсона (ССД), токсичний епідермальний некроліз (ТЕН) і гострий генералізований екзантематозний пустульоз (ГГЕП), пов’язаних із застосуванням амброксолу гідрохлориду. Якщо наявні симптоми чи ознаки прогресуючого шкірного висипу (іноді пов’язаного із пухирцями та ураженнями слизової оболонки), слід негайно припинити лікування амброксолом і звернутися за медичною порадою.

У зв’язку з можливим застоєм мокротиння у разі порушенні моторики бронхів і утворення великої кількості секрету (наприклад при рідкісній первинній циліарній дискінезії), препарат слід застосовувати з особливою обережністю.

При наявності порушення функції нирок або тяжкої патології печінки Флавамед можна приймати лише після консультації з лікарем. Як і при застосуванні будь-яких інших лікарських засобів, що метаболізуються у печінці з наступним виведенням нирками, у разі наявності тяжкої ниркової недостатності можна очікувати накопичення метаболітів амброксолу, що утворюються в печінці.

Оскільки муколітичні засоби здатні руйнувати мукозальний бар’єр слизової оболонки шлунка, призначати амброксол пацієнтам з виразковою хворобою слід з особливою обережністю.

Даний лікарський засіб містить лактозу і сорбіт. Цей препарат не слід застосовувати пацієнтам з рідкісною спадковою непереносимістю галактози, лактазною недостатністю, порушенням всмоктування глюкози-галактози або непереносимістю фруктози.

В одній шипучій таблетці даного лікарського засобу міститься 5,5 ммоль (126,5 мг) натрію у вигляді солей. Це слід враховувати пацієнтам, які контролюють споживання солі.

Обережності при застосуванні препарату слід дотримуватися пацієнтам з непереносимістю гістаміну. Оскільки амброксол впливає на метаболізм гістаміну і здатний викликати появу симптомів непереносимості (таких як головний біль, нежить, свербіж), таким пацієнтам слід уникати тривалої терапії.

Флавамед - склад і форма випуску препарату

Склад. Діюча речовина:амброксолу гідрохлорид; 1 таблетка шипуча містить 60 мг амброксолу гідрохлориду; допоміжні речовини: кислота лимонна, безводна; натрію гідрокарбонат; натрію карбонат безводний; сахарин натрію; натрію цикламат; натрію хлорид; натрію цитрат; лактоза безводна; маніт (E421); сорбіт (E420); ароматизатор вишні «ALH» (код 801); симетикон.

Лікарська форма.Таблетки шипучі.

Основні фізико-хімічні властивості: круглі білі таблетки з рискою для поділу на одній стороні.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Муколітичні засоби.

Флавамед: як приймати препарат

Дорослі та діти віком від 12 років. Протягом перших 2–3 днів зазвичай приймають ½ шипучої таблетки лікарського засобу 3 рази на добу (еквівалентно 30 мг амброксолу гідрохлориду тричі на добу); надалі ½ шипучої таблетки препарату приймають двічі на добу (еквівалентно 30 мг амброксолу гідрохлориду 2 рази на добу).

При дозуванні у дорослих та дітей віком від 12 років у разі необхідності можливе збільшення ефективності за рахунок застосування 1 шипучої таблетки двічі на добу (еквівалентно 120 мг амброксолу гідрохлориду на добу).

Препарат призначений для перорального застосування.

Шипучі таблетки розчиняти у склянці води і приймати під час або незалежно від вживання їжі. Також їх не слід приймати довше 4–5 днів без призначення лікаря.

Діти. У зв’язку з високим вмістом діючої речовини таблетки протипоказані дітям віком до 12 років.

Флавамед - протипоказання, побічні ефекти

Гіперчутливість до діючої речовини або до будь-якої з допоміжних речовин.

Побічні реакції:

  • Порушення з боку імунної системи: рідко – реакції гіперчутливості; невідомо – анафілактичні реакції, включаючи анафілактичний шок, ангіонабряк, свербіж.
  • Порушення з боку травної системи: часто нудота, відчуття оніміння у ротовій порожнині; нечасто – блювання, діарея, диспепсія, біль у животі, сухість у роті; рідко – сухість у горлі; дуже рідко – сіалорея.
  • Порушення з боку шкіри та підшкірно-жирової клітковини: рідко – висип, кропив’янка; невідомо – тяжкі шкірні побічні реакції (включаючи мультиморфну еритему, синдром Стівенса – Джонсона, токсичний епідермальний некроліз та гострий генералізований екзантематозний пустульоз).
  • Загальні порушення та місцеві реакції при застосуванні препарату: нечасто – гарячка, реакції з боку слизових оболонок.
  • Порушення з боку органів дихання, грудної клітки та середостіння: часто – відчуття оніміння у глотці; невідомо – диспное (як симптом реакції гіперчутливості).
  • Порушення з доку нервової системи: часто – дисгевзія (наприклад зміна смакових відчуттів).

Аналоги Флавамеду

  • Аброл;
  • Амбробене;
  • Амброксол;
  • Бронховал;
  • Лазолван.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся