Фітодент - інструкція, застосування, аналоги препарату

Фітодент фото упаковки

Застосування Фітодент

Фітодент - склад і форма випуску препарату

Фітодент: як приймати препарат

Фітодент - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Фітодент

Фітодент має протизапальну, аналгезуючу, дезінфікуючу і фунгіцидну дії, добре всмоктується слизовою оболонкою порожнини рота та пародонта.

Крім того, дубильні речовини та флавоноїди, які містяться у препараті, мають ранозагоювальні, кровозупиняючі та загальнозміцнюючі властивості. Завдяки наявності в складі препарату фізіологічно активних речовин, які входять до складу ромашки, софори та чистотілу, препарат чинить болезаспокійливу дію.

Застосування Фітодент

Місцеве лікування запальних захворювань слизової оболонки порожнини рота: стоматит катаральний; стоматит хронічний рецидивуючий афтозний; пародонтит локалізований (хронічний або загострений перебіг) I ступеня; гінгівіт катаральний.

У вигляді полоскань при інфекційно-запальних процесах слизової оболонки горлянки та гортані.

Фітодент - склад і форма випуску препарату

Прозора рідина червоно-бурого кольору, з ароматним запахом. Допускається випадання осаду.

Склад:

діючі речовини: 100 мл препарату містять настойки з суміші лікарської рослинної сировини (1:10) (екстрагент — етанол 40%): Аїру кореневища (calami rhizomata) — 2 г; Нагідок квітки (calendulae officinalis flores) — 1,5 г; Кропиви листя (urticae dioicae folia) — 1 г; Ромашки квітки (chamomillae recutitae flores) — 1 г; Софори японської плоди (sophorae japonicae fructus) — 2 г; Чистотілу трава (chelidonii herba) — 1,5 г; Шипшини плоди (rosae fructus) — 1 г;

допоміжні речовини: відсутні, крім екстрагента.

Фітодент: як приймати препарат

Препарат розводити водою у різних співвідношеннях (1 частина препарату на 1 або 2 частини води, або 1 чайна ложка препарату на ¼ склянки води, залежно від індивідуальної чутливості) та застосовувати для полоскань, промивань і зрошень (3–5 разів на добу по 5 хвилин); а також ротових ванночок (3–5 разів на добу по 2–3 хвилини).

Лікування захворювань пародонта здійснювати шляхом введення в ясневі кишені та міжзубний простір турунд, рясно змочених розведеним (1 частина препарату на 1 частину води) розчином Фітоденту® (1–2 рази на добу по 15–20 хвилин); аплікації з розведеним (1 частина препарату на 1 частину води) розчином Фітоденту® (2–3 рази на добу по 15–20 хвилин).

Курс лікування визначає лікар залежно від характеру захворювання; зазвичай тривалість лікування становить 12–14 днів.

Фітодент - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

  • Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату.
  • Дитячий вік до 12 років.

Побічні реакції

При підвищеній чутливості до компонентів препарату можливе виникнення алергічних реакцій у тому числі шкірний свербіж, почервоніння, висипання на шкірі, ангіоневротичний набряк.

Аналоги Фітодент

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся