Ферезол - інструкція, застосування, аналоги препарату

Ферезол фото упаковки

Застосування Ферезолу

Ферезол - склад і форма випуску препарату

Ферезол: як приймати препарат

Ферезол - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Ферезолу

Ферезол – комбінований препарат, що чинить припікальну та бактерицидну дію. Механізм протимікробної дії полягає у необоротній коагуляції білків, які входять до складу життєво важливих структур збудника (цитоплазматичної мембрани, джгутиків), що призводить до втрати функцій, які вони виконують, та загибелі мікроба.

Застосування Ферезолу

Для видалення папілом, гострокiнцевих кондилом шкіри, кератом, бородавок, сухих мозолів.

Ферезол - склад і форма випуску препарату

Діючі речовини: 1 г рідини містить фенолу 600 мг, трикрезолу 400 мг.

Лікарська форма - рідина нашкірна.

Основні фізико-хімічні властивості: легкорухлива масляниста рідина від світло-коричневого до темно-бурого кольору з запахом фенолу.

Ферезол: як приймати препарат

Ферезол застосовують дорослим лише в умовах лікувального закладу і лише зовнішньо. Препарат наносять безпосередньо на утворення, що обробляються, уникаючи його потрапляння на сусідні ділянки шкіри і особливо на слизову оболонку. Папіломи, бородавки, кондиломи змазують безперервно протягом 10-60 хвилин (залежно від їх розмірів). При наявності папілом, які мають тонку ніжку, змазують лише ніжку. Повторну обробку здійснюють через 6-8 днів після того, як струп відпаде.

Бородавки на кистях, кератоми, сухі мозолі з явищами ороговіння попередньо розм’якшують шляхом розпарювання, а потім змазують препаратом безперервно протягом 1 години. При необхідності через 2 тижні зазначену процедуру можна повторити. Допускається проведення 4-5 процедур.

Кожну процедуру проводять змочуючи Ферезолом твердою турундою з хірургічної вати, обережно наносячи препарат на поверхню, що обробляється.

Не застосовують дітям.

Ферезол - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

Гіперчутливість до компонентів препарату. Невуси.

Побічні реакції.

З боку шкіри: обробка Ферезолом ділянки шкіри поблизу ока може спричинити набряк сітківки, що зазвичай минає самостійно.

З боку імунної системи: в окремих випадках можливі алергічні реакції.

Загальні реакції та реакції у місці нанесення: відчуття печіння у місці нанесення.

Аналоги Ферезолу

  • Дуофілм
  • Колломак М

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся