ФЕЛОДИП - інструкція, застосування, аналоги препарату

ФЕЛОДИП фото упаковки

Застосування ФЕЛОДИП

ФЕЛОДИП - склад і форма випуску препарату

ФЕЛОДИП - як приймати препарат 

ФЕЛОДИП - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги ФЕЛОДИП

Cелективний блокатор кальцієвих каналів з переважною дією на судини. Знижує артеріальний тиск шляхом зменшення периферичного судинного опору. У терапевтичних дозах вибірково впливає на гладкі м’язи артеріол, не здійснює безпосереднього впливу на скоротливість та провідність серця. Препарат не впливає на гладкі м’язи вен та адренергічні вазомоторні механізми. Має помірний натрійуретичний та діуретичний ефект, і, відповідно, не спричиняє затримку рідини в організмі.

Застосування ФЕЛОДИП

Артеріальна гіпертензія.

Профілактичне лікування хронічної стабільної стенокардії.

ФЕЛОДИП - склад і форма випуску препарату

Таблетки з модифікованим вивільненням. Діюча речовина: фелодипін; 1 таблетка містить 2,5 мг або 5 мг, або 10 мг фелодипіну; допоміжні речовини: лактози моногідрат, целюлоза мікрокристалічна, гіпромелоза, повідон, пропілгалат, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат; оболонка таблетки по 2,5 мг: гіпромелоза, заліза оксид жовтий (Е 172), титану діоксид(Е 171), тальк, пропіленгліколь; оболонка таблетки по5 мг та по 10 мг: гіпромелоза, заліза оксид червоний (Е 172), заліза оксид жовтий (Е 172), титану діоксид (Е 171), тальк, пропіленгліколь.

ФЕЛОДИП - як приймати препарат 

Дорослі:

Артеріальна гіпертензія

Режим дозування завжди визначається індивідуально.

Терапія починається з дози 5 мг 1 раз на добу. Залежно від клінічної відповіді дозу можна зменшити до 2,5 мг або підвищити до 10 мг на добу. У разі необхідності можна додати інший антигіпертензивний препарат. Стандартна підтримуюча доза становить 5-10 мг 1 раз на добу.

Стенокардія

Режим дозування завжди визначається індивідуально.

Терапія починається з дози 5 мг 1 раз на добу. У разі необхідності цю дозу можна збільшити до 10 мг 1 раз на добу. Максимальна доза становить 20 мг на добу.

Можна застосовувати в комбінації з β-блокаторами, інгібіторами АПФ або діуретиками. Гіпотензивна дія зазначених препаратів може мати адитивний ефект, тому комбіновану терапію слід застосовувати з обережністю для уникнення гіпотензії.

Пацієнти літнього віку: лікування слід розпочинати з найменшої наявної дози препарату.

Пацієнти з порушенням функціїпечінки: у пацієнтів з порушенням функції печінки може спостерігатися підвищення концентрації фелодипіну у плазмі крові. Такі пацієнти можуть бути чутливими до лікування нижчими дозами.

Спосіб застосування: препарат краще приймати вранці, перед їжею або після легкого сніданку, небагатого жирами та вуглеводами. Таблетки не можна розжовувати, ділити чи подрібнювати. Таблетки необхідно ковтати цілими, запиваючи водою.

ФЕЛОДИП - протипоказання, побічні ефекти

  • Підвищена чутливість до фелодипіну та до інших дигідропіридинів (теоретичний ризик перехресної реактивності) або до інших компонентів препарату.
  • Декомпенсована серцева недостатність.
  • Нестабільна стенокардія.
  • Гострий інфаркт міокарда.
  • Динамічна обструкція виносного тракту лівого шлуночка.
  • Виражений аортальний/мітральний стеноз.
  • Не слід застосовувати у період вагітності та годування груддю.
  • Не слід призначати дітям.

Аналоги ФЕЛОДИП

  • Плендил
  • Фелотенз Ретард
  • Фелодипін-С3

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся