Ескапел – інструкція, застосування, аналоги препарату

Ескапел фото упаковки

Застосування Ескапелу

Ескапел: склад і форма випуску препарату

Ескапел: як приймати препарат

Ескапел: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Ескапелу

Ескапел – це препарат з групи статевих гормонів і модуляторів статевої системи.

Застосування Ескапелу

Ескапел приймається для термінової пероральної контрацепції у перші 72 години після статевого акту, під час якого жодних методів контрацепції не застосовувалося, або застосований метод контрацепції не був досить надійним.

Ескапел: склад і форма випуску препарату

Ескапел випускається у формі таблеток (плоскі таблетки білого або майже білого кольору, з фаскою, з гравіруванням «G00» з одного боку. Діаметр таблеток близько 8 мм).

По 1 таблетці у блістері. 1 блістер у картоннійупаковці разом з картонним футляром для зберігання блістера.

Діюча речовина: левоноргестрел. 1 таблетка містить левоноргестрелу 1,5 мг.

Допоміжні речовини: крохмаль картопляний, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, тальк, крохмаль кукурудзяний, лактози моногідрат.

Ескапел: як приймати препарат

1 таблетку необхідно прийняти якомога швидше після незахищеного статевого акту, бажано у перші 12 годин і не пізніше 72 годин.

Якщо протягом 3 годин після прийому таблетки виникло блювання, необхідно прийняти ще 1 таблетку.

Жінками, які приймали протягом останніх 4 тижнів препарати - індуктори ферментів печінки і які потребують екстреної контрацепції, рекомендується використання негормональних контрацептивів (наприклад, внутрішньоматкової системи, яка містить мідь). Якщо жінка не має можливості або не бажає використовувати внутрішньоматкову систему, яка містить мідь, рекомендуєтьсяприйом подвійної дози левоноргестрелу (2 таблетки одноразово).

Таблетки Ескапел можна приймати у будь-який день менструального циклу за умови, що попередня менструація протікала нормально.

Після застосування екстреного засобу для запобігання зачаття, до початку наступної менструації, слід застосовувати місцеві бар’єрні протизаплідні засоби (презерватив, діафрагму, сперміциди, шийковий ковпачок). Застосування таблетки Ескапел не є протипоказанням для продовження регулярного прийому перорального гормонального протизаплідного засобу.

Таблетки для перорального застосування.

Діти. Препарат Ескапел не призначений для застосування дітям препубертатного віку за показаннями екстрена контрацепція.

Ескапел: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату, тяжкий ступінь печінкової недостатності; вагітність.

Особливості застосування

«Термінова» контрацепція призначена для екстрених випадків. Вона ні в якому разі не замінює регулярнуконтрацепцію. Слід уникати повторного застосування таблеток Ескапел під час одного й того ж самого менструального циклу, щоб уникнути порушень циклу.

Препарати термінової контрацепції не в усіх випадках запобігають вагітності. Імовірність запліднення велика у випадках, коли час статевого акту точно невідомий і коли з моменту незахищеного статевого акту пройшло більше 72 годин на період одного менструального циклу. У таких випадках прийом таблетки Ескапел після другого статевого акту не принесе бажаного результату. При затримці менструації довше ніж на 5 днів, а також у разі, коли менструація наступила вчасно, але протікає незвично або має місце підозра на вагітність з будь-яких інших причин, слід провести гінекологічне обстеження для виключення наявності вагітності, у тому числі ектопічної вагітності. Абсолютний ризик позаматкової вагітності, швидше за все, буде низький, оскільки левоноргестрел запобігає овуляції і заплідненню. Позаматкова вагітність може тривати, незважаючи на виникнення маткових кровотеч. Якщо вагітність, виникає після застосування таблеток Ескапел, можливість позаматкової вагітності слід розглядати особливо у тих жінок, які звертаються з болем у черевній/тазовій ділянці абоколапсом та які мали в анамнезі ектопічну вагітність, операції на органах малого таза або їх запалення.

Тому, левоноргестрел не рекомендується застосовувати жінкам, у яких є ризик розвитку позаматкової вагітності (наявності в анамнезі сальпінгіту або ектопічної вагітності).

При тяжких порушеннях функції печінки застосування таблеток Ескапел протипоказано.

Тяжкі порушення всмоктуванняу травному тракті (наприклад, хвороба Крона) знижують ефективність протизаплідного препарату.

Застосування препарату зазвичай не порушує регулярність і нормальний характер менструацій. Однак іноді можлива передчасна поява менструації або затримка її. Після застосування таблетки Ескапел рекомендується проконсультуватися з лікарем для підбору або корекції регулярної контрацепції. Якщо Ескапел застосовувати через помилки, допущені у регулярній гормональній контрацепції, і при цьому у відповідний семиденний термін перерви менструація не починається, слід виключити наявність вагітності.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Протипоказаний.

Побічні реакції

Найчастішим небажаним ефектом при застосуванні препарату Ескапел була нудота.

З боку нервової системи: головний біль, запаморочення.

З боку шлунково-кишкового тракту: нудота, біль у нижньомувідділі живота, діарея, блювання.

З боку репродуктивної системи і молочних залоз: кровотеча, якане пов’язана з менструацією, затримка менструації більш ніж на 7 днів, нерегулярні менструації, нагрубання молочних залоз.

Системні порушення: підвищена втомлюваність.

Можлива тимчасова зміна характеру менструації. У більшості жінок порушення термінів менструації відбуваються у межах 5 днів. При затримці менструації довше ніж на п’ятиденний термін

Аналоги Ескапелу

  • Аводель
  • Лергесан
  • Люпінор
  • Моделль

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся