Ензистал - інструкція, застосування, аналоги препарату

Ензистал фото упаковки

Застосування Ензисталу

Ензистал - склад і форма випуску препарату

Ензистал: як приймати препарат

Ензистал - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Ензисталу

Ензистал - це засіб замісної терапії, який застосовується при розладах травлення.

Застосування Ензисталу

Показання

Легкий та середній ступені порушення зовнішньосекреторної функції підшлункової залози при хронічному панкреатиті; виразковий коліт, синдром подразнення товстого кишечнику, після резекції шлунка.

Ензистал - склад і форма випуску препарату

Склад:

1 таблетка містить панкреатину 192 мг, геміцелюлози 50 мг, екстракту жовчі 25 мг;

допоміжні речовини: лактоза, магнію стеарат, кремнію діоксид колоїдний, ацетатфталат целюлози, цукор, кальцію карбонат, тальк, клей акації, желатин, титану діоксид, віск бджолиний, віск карнаубський, діетилфталат.

Форма випуску. Таблетки, вкриті цукровою оболонкою, кишково розчинні.

Ензистал: як приймати препарат

Спосіб застосування та дози. 

Призначають дорослим по 1 таблетці з невеликою кількістю рідини під час або відразу після кожного прийому їжі. Таблетку не слід розжовувати. В разі необхідності дозу можна збільшити до 2таблеток. Тривалість лікування може становити від кількох днів (при порушенні травлення внаслідок огріхів у харчуванні) до кількох місяців і навіть років (уразі необхідності постійної замісної терапії при хронічних запально-дистрофічних захворюваннях шлунка, підшлункової залози, кишечнику, печінки, жовчного міхура; у стані після резекції та опромінення; у похилому віці).

Діти старше 6 років – по 1 таблетці 2 - 3 рази на добу після їжі.

Ензистал - протипоказання, побічні ефекти

Побічна дія.

При застосуванні у рекомендованих дозах побічна діяне спостерігається. У поодиноких випадках можливе виникнення нудоти та діареї, а також таких реакцій підвищеної чутливості, як почервоніння шкіри, сльозотеча та чихання.

Протипоказання.

Підвищена чутливість до панкреатичних ферментів тваринного походження, гострий гепатит, механічна жовтяниця, механічна непрохідність кишечнику, гострий панкреатит, загострення хронічного панкреатиту. Діти до 6 років.

Аналоги Ензисталу

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся