Ектерицид - інструкція, застосування, аналоги препарату

Ектерицид фото упаковки

Застосування Ектерициду

Ектерицид - склад і форма випуску препарату

Ектерицид: як приймати препарат

Ектерицид - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Ектерициду

Препарат має антибактеріальну активність щодо піогенної мікрофлори: синьогнійної та кишкової паличок, протею, стафілококів. Препарат малотоксичний.

Застосування Ектерициду

Показання до застосування:

Лікування післяопераційних та травматичних ран, ускладнених гнійною інфекцією; ран, що повільно гранулюють та довго не загоюються; фурункулів; карбункулів; норицевих форм остеомієліту; опіків; трофічних виразок з нагноєнням.

Ектерицид - склад і форма випуску препарату

Препарат випускається у формі розчину для зовнішнього застосування.

Діючі речовини: продукти окислення риб’ячого жиру (з вмістом суми карбонільних сполук– не менше 0,0034 г-екв.);

Допоміжні речовини: натрію хлорид, вода очищена.

Ектерицид: як приймати препарат

Ектерицид застосовувати місцево у нерозведеному вигляді як засіб монотерапії чи в комплексі з іншими препаратами.

Лікування інфікованих ран здійснювати шляхом промивання їх Ектерицидом з подальшим накладанням марлевих серветок, змочених препаратом. Промивання слід проводити 2 рази на добу до зникнення гнійного виділення, після чого промивання та перев'язки робити 1 раз на 3-4 дні до повного загоювання ран.

При лікуванні інфікованих опіків відкритим способом Ектерицид застосовувати з новокаїном: до 50 мл препарату додати 10 мл 0,5 % розчину новокаїну. Ранову поверхню зрошувати кожні 6-8 годин. При закритому способі 2 рази на добу з інтервалом 6-8 годин на опікову поверхню накладати пов’язки, добре змочені препаратом. Ектерицидом® зрошувати нижній шар пов’язки, не знімаючи її. Зазначені маніпуляції проводити до повного зникнення гною.

При остеомієлітах після секвестротомії (секвестректомії) рану пухко тампонувати марлевими серветками, добре змоченими Ектерицидом. Рани перев’язувати кожні3-4 дні.

Лікування карбункулів та фурункулів після їх розтину та евакуації гнійних мас проводити шляхом накладання на рану добре змочених препаратом марлевих серветок. Перші 2-3 дні перев'язки робити щодня, а далі – 1 раз на 2-3 дні.

Діти.

Немає досвіду застосування препарату дітям.

Ектерицид - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання - підвищена чутливість до компонентів препарату.

Не допускати потрапляння препарату в очі.

Побічні реакції

З боку імунної системи: у поодиноких випадках можливіалергічні реакції, в тому числі місцеві: набряк, гіперемія, свербіж та висипання на шкірі.

Аналоги Ектерициду

  • Антисептол Н
  • АХД 2000
  • Бальзамічний лінімент (за вишневським)
  • Біосепт
  • Брильянтовий зелений
  • Водню пероксид

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся