Езолонг 20 – інструкція, застосування, аналоги препарату

Езолонг 20 фото упаковки

Застосування Езолонгу 20

Езолонг 20: склад і форма випуску препарату

Езолонг 20: як приймати препарат

Езолонг 20: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Езолонгу 20

Езолонг 20 – це засіб для лікування пептичної виразки та гастроезофагеальної рефлюксної хвороби.

Застосування Езолонгу 20

Езолонг 20 таблетки приймається при наступних показаннях

Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба (ГЕРХ):

  • лікування ерозивного рефлюкс-езофагіту;
  • довготривале лікування з метою запобігання рецидиву;
  • симптоматичне лікування гастроезофагеальної рефлюксної хвороби.

У комбінації з антибактеріальними засобами для ерадикації Helicobacter pylori:

  • лікування виразки дванадцятипалої кишки, пов'язаної з Helicobacter pylori;
  • запобігання рецидивам пептичних виразок у хворих на виразки, спричинені Helicobacter pylori.

Лікування та профілактика виразок, спричинених тривалим застосуванням нестероїднихпротизапальних засобів (НПЗЗ):

  • лікування виразок, спричинених терапією НПЗЗ;
  • профілактика виразок шлунка та дванадцятипалої кишки у пацієнтів групи ризику у зв’язку з прийомом НПЗЗ.

Профілактика рецидиву кровотечі виразок шлунка або дванадцятипалої кишки після внутрішньовенного лікування езомепразолом.

Лікування синдрому Золлінгера-Еллісона.

Езолонг 20: склад і форма випуску препарату

Езолонг 20  випускається у формі таблеток, вкритих плівковою оболонкою (світло-жовтого кольору, з рискою для поділу з одного боку).

По 7 таблеток в алюмінієвому блістері, по 1 або 2 блістери в картонній коробці.

Діюча речовина: esomeprazole; 1 таблетка, вкрита плівковою оболонкою, містить езомепразолу магнію тригідрату еквівалентно езомепразолу 20 мг або 40 мг.

Допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, натрію гідрокарбонат, кремнію діоксид колоїдний безводний, кросповідон, повідон (К-30), магнію стеарат, тальк, ароматизатор м’ятний, оболонка (опадрай білий 58901 (Opadry White), тальк, заліза оксид жовтий (Е 172) – наявний у таблетках, вкритих плівковою оболонкою, по 20 мг, заліза оксид червоний (Е 172) – наявний у таблетках, вкритих плівковою оболонкою, по 40 мг.

Езолонг 20: як приймати препарат

Препарат застосовувати внутрішньо дорослим та дітям віком від 12 років. Таблетки приймати цілими за 1 годину до приймання їжі та запивати достатньою кількістю води.

Таблетки не слід розжовувати або подрібнювати. Зазвичай тривалість курсу лікування визначає лікар.

Дорослі та діти віком від 12 років.

Пацієнти літнього віку. Відсутня необхідність у корекції режиму дозування.

Діти. Препарат застосовувати дітям віком від 12 років.

Езолонг 20: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

  • Відома підвищена чутливість до езомепразолу, до заміщених бензимідазолів або до інших компонентів препарату.
  • Одночасне застосування з атазанавіром, нелфінавіром.

Особливості застосування

У разі наявності сигнальних симптомів (таких як виражене зменшення маси тіла, нудота, дисфагія, гематемезис або мелена) та у разі, коли виразка шлунка підозрюється або наявна, потрібно виключити злоякісність, оскільки застосування езомепразолу може змінити симптоми та відстрочити визначення правильного діагнозу.

Пацієнтам, які застосовують препарат протягом тривалого часу (особливо особи, які приймають його більше року), слід знаходитися під регулярним наглядом.

Пацієнтам, які застосовують препарат «у разі потреби», слід повідомити лікаря у разі зміни характеру симптомів.

При призначенні езомепразолу для ерадикації Helicobacterpylori слід враховувати можливі лікарські взаємодії всіх компонентів потрійної терапії. Кларитроміцин є потужним інгібітором CYP3A4, і необхідно враховувати його протипоказання та взаємодію (якщо застосовувати потрійну терапію пацієнтам, які приймають одночасно з езомепразолом інші лікарські засоби, що метаболізуються CYP3A4, такі, наприклад, як цизаприд).

Застосування інгібіторів протонної помпи може дещо підвищити ризик шлунково-кишкових інфекцій, таких як Salmonella та Campylobacter.

Застосування езомепразолу, як і всіх лікарських засобів, що інгібують секрецію кислоти, може призвести до зменшення всмоктування вітаміну В12 (ціанокобаламіну) у зв'язку з гіпо- або ахлоргідрією. Це слід враховувати пацієнтам зі зниженими запасами організму або факторами ризику зменшення всмоктування вітаміну В12 протягом довготривалої терапії.

Одночасне застосування езомепразолу та атазанавіру не рекомендується.

При призначенні езомепразолу необхідно брати до уваги його взаємодію з іншими лікарськими засобами, які можуть впливати на концентрацію езомепразолу у плазмі крові.

Збільшення рівня хромограніну (CgA) може перешкодити дослідженню на нейроендокринні пухлини. Щоб уникнути отримання хибних результатів, слід припинити лікування езомепразолом принаймні за 5 днів до вимірювання CgA.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Не рекомендуються.

Побічні ефекти

З боку крові та лімфатичної системи. Рідко: лейкопенія, тромбоцитопенія; дуже рідко: агрунолоцитоз, панцитопенія.

З боку імунної системи. Рідко: реакції гіперчутливості, включаючи лихоманку, ангіоневротичний набряк, анафілактичні реакції/шок.

З боку обміну речовин і харчування. Нечасто: периферичні набряки; рідко: гіпонатріємія; дуже ріко: гіпомагніємія; тяжка гіпомагніємія може призвести до гіпокальціємії.

Порушення психіки. Нечасто: безсоння; рідко: збудження, депресія, сплутаність свідомості; дуже рідко: агресія, галюцинації.

З боку нервової системи. Часто: головний біль; нечасто: запаморочення, слабкість, парестезія, сонливість; рідко: порушення смаку.

З боку органів зору. Рідко: нечіткість зору.

З боку органів слуху та лабіринтні порушення. Нечасто: вертиго.

З боку дихальної системи, органів грудної клітки та середостіння. Рідко: бронхоспазм.

З боку травного тракту. Часто: біль у животі, запори, діарея, здуття живота, нудота, блювання; нечасто: сухість у роті; рідко: стоматит, кандидоз шлунково-кишкового тракту; дуже рідко: мікроскопічний коліт.

З боку гепатобіліарної системи. Нечасто: підвищення рівнівпечінкових ферментів; рідко: гепатит з або без жовтяниці; дуже рідко: печінкова недостатність, енцефалопатія у пацієнтів із захворюваннями печінки.

З боку шкіри та підшкірних тканин. Нечасто: дерматит, свербіж,кропив’янка, висип; рідко: алопеція, фоточутливість; дуже рідко: мультиформна еритема, синдром Стівенса-Джонсона, токсичний епідермальний некроліз.

З боку скелетно-м'язової та сполучної тканини. Нечасто: перелом стегна, зап’ястя або хребта;  рідко: артралгія, міальгія; дуже рідко: м’язова слабкість.

З боку нирок та сечовидільної системи. Дуже рідко: інтерстиціальний нефрит (у деяких пацієнтів – одночасно з нирковою недостатністю).

З боку репродуктивної системи та молочних залоз. Дуже рідко: гінекомастія.

Загальні розлади і порушення у місці введення. Рідко: слабкість, посилення потовиділення.

Аналоги Езолонгу 20

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся