Дуспаталін - інструкція, застосування, аналоги препарату

Дуспаталін фото упаковки

Застосування Дуспаталіну

Дуспаталін - склад і форма випуску препарату

Дуспаталін: як приймати препарат

Дуспаталін - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Дуспаталіну

Дуспаталін капусли, діюча речовина якого мебеверин, - є міотропним спазмолітиком з вибірковою дією на гладкі м’язи травного тракту. Він усуває спазми без пригнічення нормальної моторики кишечника. Оскільки ця дія не опосередкована автономною нервовою системою, типових антихолінергічних побічних ефектів немає.

Застосування Дуспаталіну

Показання:

Дорослі та діти віком від 10 років:

  • ·симптоматичне лікування абдомінального болю і спазмів, розладів кишечника і відчуття дискомфорту у ділянці кишечника при синдромі подразненого кишечника;
  • ·лікування шлунково-кишкових спазмів вторинного ґенезу, спричинених органічними захворюваннями.

Дуспаталін - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: мебеверину гідрохлорид; 1 капсула містить мебеверину гідрохлориду 200 мг;

Допоміжні речовини:магнію стеарат,метакрилатного сополімеру дисперсія, тальк, гіпромелоза, поліакрилатна дисперсія, гліцерол триацетат; тверда желатинова капсула (розмір № 1):титану діоксид (Е 171), желатин.

Лікарська форма - капсули пролонгованої дії, тверді.

Основні фізико-хімічні властивості: непрозорі білі тверді желатинові капсули розміром № 1 з відповідним маркуванням 245, що містять гранулят від білого до майже білого кольору.

Дуспаталін: як приймати препарат

Для перорального застосування. Капсули запивати достатньою кількістю води (не менше 100 мл). Не рекомендується розжовувати у зв’язку з тим, що покриття капсули призначене для забезпечення механізму пролонгованого вивільнення.

Дорослим та дітям віком від 10 років приймати по 1 капсулі 2 рази на добу (вранці та ввечері).

Тривалість застосування не обмежена. Якщо одну або більше доз пропущено, пацієнт повинен прийняти наступну дозу, як призначено. Пропущена(-і) доза(-и) не слід приймати додатково до регулярної дози.

Досліджень дозування для хворих літнього віку, пацієнтів з порушенням функції нирок та/або печінки не проводилося. З огляду на наявні постмаркетингові дані специфічного ризику для хворих літнього віку, пацієнтів з порушенням функції нирок та/або печінки не виявлено. Корекція дози для вищезазначених груп пацієнтів не вважається необхідною.

Діти - не слід застосовувати Дуспаталін дітям віком до 3 років через відсутність клінічних даних щодо цієї вікової категорії. Не слід застосовувати Дуспаталін, капсули 200 мг, дітям віком від 3 до 10 років через високий вміст діючої речовини.

Дуспаталін - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання - гіперчутливість до активної речовини або до будь-якої з допоміжних речовин препарату.

Побічні реакції - повідомлялося про нижчезазначені побічні реакції, що виникали спонтанно протягом постмаркетингового застосування. Частоту за наявними даними точно визначити не можна.

  • Алергічні реакції спостерігалися переважно, але не виключно, з боку шкіри.
  • Порушення з боку шкіри і підшкірної клітковини: кропив’янка, ангіоневротичний набряк, набряк обличчя, висипання.
  • Порушення з боку імунної системи: гіперчутливість (анафілактичні реакції).

Аналоги Дуспаталіну

Аспазмін, Мебсін Ретард, Меверин, Спарк.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся