Дротаверин ін’єкції - інструкція, застосування, аналоги препарату

Застосування Дротаверину

Дротаверин – склад і форма випуску препарату

Дротаверин: як приймати препарат

Дротаверин – протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Дротаверину

Препарати для лікування функціональних порушень з боку шлунково-кишкового тракту.

Дротаверин ефективний при спазмах гладкої мускулатури як нервового, так і м’язового походження.

Дротаверин діє на гладку мускулатуру шлунково-кишкової, біліарної, сечостатевої та судинної систем, незалежно від типу їхньої автономної іннервації. Він посилює кровообіг у тканинах завдяки своїй здатності розширювати судини. Дія дротаверину сильніша за дію папаверину, абсорбція більш швидка та повна, він менше зв’язується з білками сироватки крові. Перевагою дротаверину є також те, що, на відміну від папаверину, після його парентерального введення не спостерігається такого побічного ефекту, як стимуляція дихання.

Застосування Дротаверину

Спазми гладкої мускулатури, пов’язані з захворюваннями біліарного тракту: холецистолітіаз, холангіолітіаз, холецистит, перихолецистит, холангіт, папіліт.

Спазми гладкої мускулатури при захворюваннях сечового тракту: нефролітіаз, уретролітіаз, пієліт, цистит, тенезми сечового міхура.

Як допоміжне лікування (коли застосування препарату у вигляді таблеток неможливе):

  • при спазмах гладкої мускулатури шлунково-кишкового тракту: виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, гастрит, кардіо- та/або пілороспазм, ентерит, коліт;
  • при гінекологічних захворюваннях: дисменорея.

Дротаверин – склад і форма випуску препарату

Форма випуску - розчин для ін’єкцій.

Склад. Діюча речовина: дротаверину гідрохлорид.

1 мл препарату містить дротаверину гідрохлориду (у перерахуванні на 100 % безводну та вільну від етанолу речовину) 20 мг.

Допоміжні речовини: етанол 96%, натрію метабісульфіт (Е 223), вода для ін’єкцій.

Дротаверин: як приймати препарат

Призначати дорослим внутрішньом’язово, зазвичай середня добова доза становить 2-12 мл (40-240 мг), розподілена на 1-3 введення.

При гострих коліках у дорослих пацієнтів із конкрементами у сечових або жовчних шляхах вводять 2-4 мл (40-80 мг) внутрішньовенно повільно.

Діти. Препарат не застосовувати дітям.

Дротаверин – протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до діючої речовини або до компонентів препарату (особливо до метабісульфіту натрію). Тяжка печінкова, ниркова, серцева недостатність (синдром малого серцевого викиду).

Побічні ефекти. Сухість у роті, нудота, блювання, запор. Головний біль, запаморочення, безсоння. Тахікардія, аритмії, артеріальна гіпотензія, можливий розвиток атріовентрикулярної блокади. Алергічні реакції, включаючи анафілаксію (у т. ч. анафілактичний шок з летальними та нелетальними наслідками при застосуванні ін’єкційної форми, набряк Квінке), припливи крові до обличчя, набряк слизової носа, бронхоспазм, пропасниця, озноб, підвищення температури тіла, слабкість, особливо у пацієнтів з підвищеною чутливістю до метабісульфіту; шкірні висипання, алергічні дерматити, свербіж, кропив’янка. Препарат містить метабісульфіт, який може спричиняти реакції алергічного типу, включаючи симптоми анафілактичного шоку та бронхоспазм у чутливих пацієнтів, особливо тих, хто має в анамнезі бронхіальну астму або алергію. Пригнічення дихального центру (в основному при внутрішньовенному введенні). Місцеві реакції у місці введення ін’єкції.

Аналоги Дротаверину

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся