Діагама – інструкція, застосування, аналоги препарату

Діагама фото упаковки

Застосування Діагами

Діагама - склад і форма випуску препарату

Діагама: як приймати препарат

Діагама - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Діагами

Препарат містить нейротропні вітаміни групи В, що чинять сприятливу дію на запальні та дегенеративні захворювання нервів і рухового апарату. 

Застосування Діагами

Показання до застосування: неврологічні захворювання різного походження: неврити, невралгії, полінейропатії (діабетична, алкогольна), корінцевий синдром, ретробульбарний неврит, ураження лицьового нерва.

Діагама - склад і форма випуску препарату

Препарат випускається у формі розчину для ін’єкцій.

Діючі речовини: тіаміну гідрохлорид, піридоксину гідрохлорид, вітамін В12 кристалічний (ціанокобаламін);

1 мл розчину містить тіаміну гідрохлориду (у перерахуванні на 100% речовину) 50 мг, піридоксину гідрохлориду (у перерахуванні на 100% речовину) 50мг, вітаміну В12 кристалічного (ціанокобаламіну) (у перерахуванні на 100% речовину) 0,5мг;

Допоміжні речовини: лідокаїну гідрохлорид, спирт бензиловий, натрію поліфосфат, калію фериціанід, натрію гідроксид, вода для ін’єкцій.

Діагама: як приймати препарат

Для внутрішньом’язового введення.

Перед застосуванням лікарського засобу, який містить лідокаїн, обов’язкове проведення шкірної проби на підвищену індивідуальну чутливість до препарату, про яку свідчить набряк та почервоніння місця ін’єкції.

У тяжких (гострих) випадках лікування розпочинати з 2мл розчину внутрішньом’язово 1раз на добу до зняття гострих симптомів. Для продовження лікування призначати по 2мл (1ін’єкцію) 2-3 рази на тиждень. Курс лікування триває не менше 1 місяця.

Внутрішньом’язову ін’єкцію слід виконувати у верхній зовнішній квадрант сідничного м’яза.

Для підтримання або продовження терапевтичного курсу ін’єкцій або для профілактики рецидиву рекомендується застосовувати препарати для перорального застосування аналогічної фармакотерапевтичної групи.

Діти.

Препарат не застосовувати дітям.

Діагама - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

  • Підвищена чутливість до компонентів препарату; гостре порушення серцевої провідності; гостра форма декомпенсованої серцевої недостатності.
  • Вітамін В1 протипоказаний при алергічних реакціях.
  • Вітамін В6 протипоказано застосовувати при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки у стадії загострення (оскільки можливе підвищення кислотності шлункового соку).
  • Вітамін В12 протипоказано застосовувати при еритремії, еритроцитозі, тромбоемболії.
  • Лідокаїн. Підвищена індивідуальна чутливість до лідокаїну або до інших амідних місцевоанестезуючих засобів, наявність в анамнезі епілептиформних судом на лідокаїн, тяжка брадикардія, тяжка артеріальна гіпотензія, кардіогенний шок, тяжкі форми хронічної серцевої недостатності (ІІ–ІІІступеня), синдром слабкості синусового вузла, синдром Вольфа-Паркінсона-Уайта, синдром Адамса-Стокса, атріовентрикулярна блокада (AV) ІІ і ІІІступеня, гіповолемія, тяжкі порушення функції печінки/нирок, порфірія, міастенія.

Побічні реакції

  • Довготривале застосування (понад 6-12 місяців) у дозах понад 50 мг вітаміну В6 щоденно може призвести до периферичної сенсорної нейропатії, нервового збудження, нездужання, запаморочення, головного болю.
  • З боку травного тракту: шлунково-кишкові розлади, у тому числі нудота, блювання, діарея, біль у животі, підвищення кислотності шлункового соку.
  • З боку імунної системи: реакції гіперчутливості, включаючи висипання, порушення дихання, анафілактичний шок, набряк Квінке; підвищена пітливість.
  • З боку шкіри: свербіж, кропив’янка, вугрові висипання, генералізований ексфоліативний дерматит, ангіоневротичний набряк.
  • З боку серцево-судинної системи: тахікардія, аритмії, брадикардія, уповільнення провідності серця, поперечна блокада серця, зупинка серцевої діяльності, периферична вазодилатація, колапс, тахікардія, підвищення/зниження артеріального тиску, біль у серці.
  • З боку нервової системи: збудження центральної нервової системи (ЦНС) (при застосуванні у високих дозах), занепокоєння, головний біль, запаморочення, порушення сну, сплутаність свідомості, сонливість, втрата свідомості, кома; у пацієнтів із підвищеною чутливістю – ейфорія, тремор, тризм, руховий неспокій, парестезії, судоми.
  • З боку органів зору: ністагм, оборотна сліпота, диплопія, миготіння «мушок» перед очима, світлобоязнь, кон’юнктивіт.
  • З боку органів слуху: слухові порушення, шум у вухах, гіперакузія.
  • З боку дихальної системи: задишка, риніт, пригнічення або зупинка дихання.
  • Інші: відчуття жару, холоду або оніміння кінцівок, набряки, слабкість, злоякісна гіпертермія, порушення чутливості, моторний блок.
  • Загальні розлади: реакції у місці введення.
  • У разі дуже швидкого парентерального введення можливий розвиток системних реакцій у вигляді судом.

Аналоги Діагами

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся