ДЕРМОВЕЙТ - інструкція, застосування, аналоги препарату

ДЕРМОВЕЙТ фото упаковки

ДЕРМОВЕЙТ - інструкція, застосування, аналоги препарату

Застосування ДЕРМОВЕЙТУ 

ДЕРМОВЕЙТ - склад і форма випуску препарату

ДЕРМОВЕЙТ - як приймати препарат

ДЕРМОВЕЙТ - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги ДЕРМОВЕЙТУ

ДЕРМОВЕЙТ - інструкція, застосування, аналоги препарату

Препарат має неспецифічну протизапальну дію щодо шкіри завдяки вазоконстрикції та зменшенню синтезу колагену.

Застосування ДЕРМОВЕЙТУ 

Клобетазол є високоактивним кортикостероїдом місцевої дії, який призначають дорослим, особам літнього віку та дітям старше 1 року тільки для короткотривалого лікування порівняно більш стійких запальних та свербіжних проявів стероїд-чутливих дерматозів, які нечутливі до менш активних кортикостероїдів.

Такими захворюваннями є:

  • Псоріаз (за винятком поширеного бляшкового псоріазу) 
  • Дерматози, що важко піддаються лікуванню
  • Червоний плескатий лишай
  • Дискоїдний червоний вовчак
  • Інші захворювання шкіри, що не піддаються лікуванню менш активними кортикостероїдами.

ДЕРМОВЕЙТ - склад і форма випуску препарату

Крем. Діюча речовина: клобетазолу пропіонат; 1 г крему містить 0,5 мг клобетазолу пропіонату; допоміжні речовини: гліцеролмоностеарат,арлацел 165 (гліцерол моностеарат і поліетиленгліколю (100) стеарат), спирт цетостеариловий, хлоркрезол, натрію цитрат, кислота лимонна, моногідрат, замінник воску бджолиного 6621, пропіленгліколь, вода очищена.

ДЕРМОВЕЙТ - як приймати препарат

Крем особливо підходить для лікування вологих та мокнучих ділянок шкіри.

Крем м’яко наносять тонким шаром, покриваючи всі уражені ділянки шкіри, 1 або 2 рази на добу до появи покращення клінічних проявів (за умови доброї відповіді на лікування покращення досягається за кілька днів), потім зменшують частоту застосування або змінюють препарат на менш потужний. Після кожного нанесення крему зачекайте певний час до його повного всмоктування, перед тим як застосовувати пом’якшувальний  засіб. У разі погіршення або відсутності покращення клінічних проявів протягом 2-4 тижнів діагноз та лікування слід переглянути.

Для контролю за загостреннями можна застосовувати повторні короткі курси лікування. Лікування не має тривати більше, ніж 4 тижні. Якщо необхідне постійне тривале лікування, слід застосовувати менш потужні препарати.

Максимальна тижнева доза не повинна перевищувати 50 г.

У випадках більш стійких уражень, особливо з гіперкератозом, ефект Дермовейту у разі необхідності можна підсилити, накривши уражену ділянку шкіри оклюзійною поліетиленовою пов’язкою. Для досягнення задовільного результату достатнім буде накладання оклюзійної плівки лише на ніч. Досягнуте покращання підтримується нанесенням крему без застосування оклюзійної пов’язки.

При досягненні контролю за захворюванням застосування клобетазолу слід поступово припинити, а також продовжувати застосування пом’якшувального засобу як підтримуючої терапії.

Повернення симптомів попередніх дерматозів можливе при раптовій відмові від кобетазолу.

Для місцевого застосування.

Дерматози, що важко піддаються лікуванню. Пацієнти з частими загостреннями захворювання.

Як тільки у гострий період захворювання був досягнутий ефект від безперервного курсу місцевого застосування кортикостероїду, слід розглянути його інтермітуюче застосування (один раз на добу, двічі на тиждень, без оклюзійної пов’язки). Показано, що таке лікування ефективно знижує частоту загострень.

Слід продовжити наносити препарат на всі раніше уражені ділянки шкіри або на відомі ділянки потенційного загострення. Таку схему застосування слід об’єднати з постійним щоденним застосуванням емолієнтів. Слід регулярно оцінювати клінічний стан, а також користь та ризик від продовження лікування.

ДЕРМОВЕЙТ - протипоказання, побічні ефекти

  • Гіперчутливість до будь-яких компонентів препарату.
  • Неліковані інфекції шкіри.
  • Розацеа.
  • Звичайні вугри.
  • Свербіж без запалення.
  • Періанальний та генітальний свербіж.
  • Періоральний дерматит.
  • Не призначений для лікування дерматозів у дітей віком до 1 року, включаючи дерматити та пелюшкові висипання.

Аналоги ДЕРМОВЕЙТУ

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся