Декатилен - інструкція, застосування, аналоги препарату

Декатилен фото упаковки

Застосування Декатилену 

Декатилен - склад і форма випуску препарату

Декатилен: як приймати препарат

Декатилен - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Декатилену

Основний активний компонент Декатилену як бактерицидний та фунгістатичний агент впливає на мікроорганізми, що спричиняють змішані інфекції ротової порожнини та горла. Спектр дії цього місцевого хіміотерапевтичного агента широкий і включає більшість грампозитивних та грамнегативних бактерій, а також гриби, спірохети та патогенні мікроорганізми, що спричиняють змішані інфекції ротової порожнини та горла. Накопичення в організмі дибукаїну гідрохлориду полегшує больовий симптом, що супроводжує інфекції ротової порожнини та горла

Застосування Декатилену 

Місцеве лікування гострих запальних захворювань ротової порожнини та горла: гінгівіт, виразковий та афтозний стоматит, тонзиліт, ларингіт та фарингіт. Декатилен також рекомендується застосовувати при наявності неприємного запаху з рота.

Декатилен можна застосовувати у випадках змішаної інфекції ротової порожнини та горла (за рекомендацією лікаря); як допоміжний препарат при лікуванні катаральної ангіни, лакунарної ангіни та ангіни Плаута-Венсана; у випадку кандидозу ротової порожнини та глотки.

Рекомендується у післяопераційному періоді після тонзилектомії та видалення зубів.

Декатилен - склад і форма випуску препарату

Діючі речовини: деквалінію хлорид, дибукаїну гідрохлорид; 1таблетка для розсмоктування містить деквалінію хлориду 0,25 мг, дибукаїну гідрохлориду 0,03 мг; допоміжні речовини: сорбіт (Е 420), тальк, магнію стеарат, кремнію діоксид колоїдний безводний, ароматизатор м’яти перцевої, олія м’яти перцевої.

Таблетки для розсмоктування, білі круглі, з фаскою з обох боків, із рискою з одного боку та відтиском «D» з іншого боку.

Декатилен: як приймати препарат

Дорослим та дітям віком від 12 років призначати по 1 таблетці кожні 2 години, після зменшення симптомів запалення – по 1 таблетці кожні 4 години.

Дітям віком від 4 років призначати по 1 таблетці кожні 3 години, після зменшення симптомів запалення – по 1 таблетці кожні 4 години.

Максимальна добова доза становить 10-12 таблеток у період гострої фази та 6 таблеток після того, як запальні симптоми зникнуть.

Таблетки слід смоктати повільно, не розжовуючи. Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально. Пацієнт має проконсультуватися з лікарем, якщо через 5 днів лікування препаратом симптоми не зникли або погіршилися.

Діти. Препарат у даній лікарській формі не призначати дітям віком до 4 років.

Декатилен - протипоказання, побічні ефекти

  • Підвищена чутливість до будь-якої з речовин, що входять до складу препарату. Алергія до четвертинних амонієвих сполук (наприклад бензалконію хлориду).
  • У період вагітності препарат можна застосовувати після консультації з лікарем, якщо лікувальний ефект переважає можливий ризик для плода.
  • Оскільки не проводили клінічні дослідження щодо проникнення діючих речовин у грудне молоко, то засіб не рекомендується застосовувати у період годування груддю.
  • Іноді можуть спостерігатися реакції гіперчутливості після застосування препарату, наприклад висипання, свербіж, відчуття печіння, подразнення слизової оболонки ротової порожнини та горла. У разі виникнення будь-яких незвичних реакцій слід припинити застосування препарату й обов’язково проконсультуватися з лікарем.

Аналоги Декатилену

  • Амілар IC
  • Ангі Септ др. Тайсс
  • Вокасепт
  • Гексаспрей
  • Деквадол

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся