Дарсіл - інструкція, застосування, аналоги препарату

Дарсіл фото упаковки

Застосування Дарсілу

Дарсіл - склад і форма випуску препарату

Дарсіл: як приймати препарат

Дарсіл - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Дарсілу

Дарсіл застосовують при токсичному ураженні печінки: для підтримуючого лікування пацієнтів із хронічними запальними захворюваннями печінки чи цирозом печінки.

Застосування Дарсілу

Лікування препаратом при захворюваннях печінки буде ефективним при дотриманні дієти. У разі розвитку жовтяниці слід проконсультуватися з лікарем для проведення корекції терапії.

Лікарський засіб застосовувати з обережністю пацієнтам із гормональними порушеннями (ендометріоз, міома матки, карцинома молочної залози, яєчників і матки, карцинома передміхурової залози), через можливий естрогеноподібний ефект силімарину. У таких випадках пацієнтам слід проконсультуватися з лікарем.

Необхідно утримуватись від вживання алкоголю при лікуванні препаратом.

Біоактивні компоненти силімарину нейтралізують вільні радикали в печінці, перешкоджають руйнуванню клітинних структур, зокрема, стабілізують мембрани гепатоцитів. Специфічно стимулюють РНК-полімеразу та активізують синтез структурних і функціональних білків і фосфоліпідів в ушкоджених гепатоцитах. Запобігають виходу внутрішньоклітинних компонентів (трансаміназ) і прискорюють регенерацію клітин печінки. Гальмують проникнення в гепатоцити деяких отрут, зокрема отрути гриба блідої поганки. Значно зменшують активність перекисного окислювання ліпідів у мембранах гепатоцитів, таким чином сприяючи їх зміцненню.

Поліпшують загальний стан у хворих із захворюванням печінки, зменшують суб’єктивні відчуття (слабкість, відчуття важкості в правому підребер’ї). Сприяють нормалізації біохімічних показників функціонального стану печінки (активність трансаміназ,γ-глютамілтрансферази, лужної фосфатази, рівня білірубіну).

Дарсіл - склад і форма випуску препарату

Склад: діюча речовинаsilymarin;

1 таблетка містить силімарину, визначеного за силібініном (у перерахуванні на 100% суху речовину) 22,5 мг;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, лактоза моногідрат, кальцію стеарат, цукор кристалічний, магнію карбонат легкий, повідон (полівінілпіролідон низькомолекулярний медичний), титану діоксид (Е 171), кремнію діоксид колоїдний безводний.

Лікарська форма. Таблетки, вкриті оболонкою.

Основні фізико-хімічні властивості: таблетки, вкриті оболонкою, від світло-оранжевого з жовтим відтінком до темно-оранжевого кольору, круглої форми, з двояковипуклою поверхнею. На поверхні таблеток допускаються вкраплення білого кольору.

Фармакотерапевтична група. Препарати, що застосовуються при захворюваннях печінки, ліпотропні речовини. Гепатотропні препарати.

Дарсіл: як приймати препарат

Таблетки застосовувати внутрішньо після їжі, не розжовуючи, запиваючи достатньою кількістю рідини.

Дорослим та дітям віком від 12 років: у легких і помірної тяжкості випадкахлікарський засіб застосовувати у дозі 1–2 таблетки 3 рази на добу, при тяжких формах захворювання дозу можна подвоїти до 2–4 таблеток 3 рази на добу.

Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально залежно від характеру та перебігу захворювання. Середня тривалість лікування – 3 місяці.

Діти. Не рекомендується застосовувати лікарський засіб дітям до 12 років.

Дарсіл - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до діючої речовини або до інших компонентів препарату. Гострі отруєння різної етіології.

Побічні реакції:

  • З боку органів слуху та вестибулярного апарату: посилення існуючих вестибулярних порушень.
  • З боку респіраторної системи, органів грудної клітки та середостіння: задишка.
  • З боку шлунково-кишкового тракту: порушення травлення, зменшення апетиту, диспепсія, печія, здуття живота, метеоризм, анорексія, нудота, блювання, діарея.
  • З боку нирок та сечовидільної системи: збільшення діурезу.
  • З боку нервової системи: головний біль.
  • З боку імунної системи: алергічні реакції , включаючи реакції гіперчутливості, у тому числі висипання, свербіж, анафілактичний шок.
  • З боку шкіри та підшкірної клітковини: алопеція.
  • З боку опорно-рухової системи та сполучної тканини: артралгія.

Аналоги Дарсілу

  • Легалон;
  • Карсил;
  • Силібор;
  • Силімарин;
  • Форсил.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся