Декстроза - інструкція, застосування препарату аналоги

Декстроза фото упаковки

Застосування Декстрози

Декстроза - склад і форма випуску препарату

Декстроза: як приймати препарат

Декстроза - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Декстроза

Засіб для регідратації та дезінтоксикації. Забезпечує стабільність енергетичного обміну в організмі, т. к. після надходження в клітини і тканини Декстроза метаболізується в глюкозо-6-фосфат, який є основою багатьох біохімічних реакцій організму. З-за того, що повністю засвоюється, не виділяється нирками. Поповнює об'єм циркулюючої крові. При застосуванні розчину підвищеної концентрації (гіпертонічного розчину) інтерстиціальна рідина виходить у просвіт судин, посилюється ниркова фільтрація – таким чином, отруйні речовини виводяться швидше.

Застосування Декстрози

Недостатній рівень вуглеводів в крові, кома, викликана недоліком цукрів у крові, недостатній обсяг циркулюючої крові, недостатня кількість води в організмі, шокові стани, різке падіння артеріального тиску, отруєння, парентеральне харчування. Також використовується в якості розчинника для приготування лікарських засобів необхідної концентрації.

Декстроза - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: декстроза (глюкози моногідрат) – 55,0 р.

Допоміжні речовини: вода для ін'єкцій – кількість, необхідну для приготування розчину необхідної концентрації.

Препарат випускається у вигляді розчину в ампулах об'ємом 10 мл для внутрішньовенного введення. Концентрація 0,4 г/мл, 10 ампул у пачці. У вигляді флаконів з розчином для вливань об'ємом 100 мл і концентрацією діючої речовини 5%.

Декстроза: як приймати препарат

Розчин вводиться внутрішньовенно: струминно або краплинно. Максимальна швидкість введення 5 % розчину препарату – 400 мл на годину. Гранична добова доза – 2 літри. Максимальна швидкість введення 10% розчину препарату — не більше 180 мл на годину. Гранична добова доза – 1 літр.

При струминному введенні використовується розчин об'ємом від 10 до 50 мл і концентрацією 5% або 10%.

Доза Декстрози для дорослих за добу не повинна бути понад 4,0–6,0 г на один кг ваги. Необхідно пам'ятати, що допустимий об'єм рідини – від 30 до 40 мл на один кг ваги на добу.

Декстроза - протипоказання, побічні ефекти

Підвищення температури тіла, запалення стінки вени, формування згортків крові в судинах, надмірна кількість рідини в кров'яному руслі, гостра недостатність лівих відділів серця.

Підвищений рівень цукру в крові, цукровий діабет, підвищений вміст води в організмі, набряки, гіперосмолярна діабетична кома.

Аналоги Декстроза

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся