Дуак гель - інструкція та застосування препарату

Дуак гель фото упаковки

Застосування Дуак гель

Дуак гель - склад і форма випуску препарату

Дуак гель: як приймати препарат

Дуак гель - протипоказання, побічні ефекти

Дуак гель - кліндаміцин є лінкозамідним антибіотиком з бактеріостатичною дією проти грампозитивних аеробних мікроорганізмів та широкого спектра анаеробних бактерій.

Застосування Дуак гель

Місцеве лікування акне (acne vulgaris) від легкого до середнього ступеня тяжкості, переважно запальних елементів, у дорослих та дітей віком від 12 років.

Дуак гель - склад і форма випуску препарату

Діючі речовини: бензоїлу пероксид безводний (у вигляді бензоїлу пероксиду водного), кліндаміцин (у вигляді кліндаміцину фосфату); 1 г гелю містить бензоїлу пероксиду безводного (у вигляді бензоїлу пероксиду водного) 50 мг; кліндаміцину (у вигляді кліндаміцину фосфату) 10 мг;

Допоміжні речовини:карбомер, диметикон, динатрію лаурилсульфосукцинат, динатрію едетат, гліцерин, кремнію діоксид колоїдний водний, полоксамер, натрію гідроксид, вода очищена.

Лікарська форма Гель.

Дуак гель: як приймати препарат

Тільки для зовнішнього застосування.

Дорослі та діти віком від 12 років.

Дуак наносять один раз на день увечері на уражені ділянки після ретельного очищення, промивання шкіри водою та висушування. Якщо гель не втирається у шкіру легко, це свідчить про надмірну його кількість.

Після нанесення гелю слід вимити руки. Пацієнт може застосувати зволожуючий засіб у разі необхідності.

У разі появи надмірної сухості або злущування шкіри слід зменшити частоту застосування або тимчасово припинити лікування. При застосуванні з частотою менше 1 разу на добу ефективність лікування не доведена. Застосовувати гель не більше 1 разу на добу.

Пацієнтів слід попередити, що збільшення кількості нанесеного гелю не збільшує ефективність  застосування препарату, а збільшує ризик подразнення шкіри.

Для появи терапевтичного ефекту може знадобитись від 2 до 5 тижнів лікування. Максимальний курс лікування складає 12 тижнів.

Не застосовують дітям віком до 12 років.

Дуак гель - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Гіперчутливість до компонентів препарату та лінкоміцину. Місцевий ентерит, виразковий коліт або антибіотикоасоційований коліт (включаючи псевдомембранозний коліт) або їх наявність в анамнезі. Дитячий вік до 12 років.

Побічні ефекти

  • Еритема, злущування, сухість
  • Відчуття печіння

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся