Дікрасін - інструкція, застосування препарату аналоги

Дікрасін фото упаковки

Застосування Дікрасіну

Дікрасін - склад і форма випуску препарату

Дикрасин: як приймати препарат

Дікрасін - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Дікрасіну

Рослинний тонік для тіла Дікрасін - комбінований косметичний препарат для зовнішнього застосування з протизапальною та аналгетичною дією, сприяє поліпшенню кровопостачання і живлення тканин навколо суглобів, тим самим зменшує біль, добре розчиняє солі й шлаки, як наслідок покращує рухливість суглобів і хребта.

Це болезаспокійливий, зміцнюючий, протизапальний засіб.

Завдяки вмісту рутину, рамнозіду, кверцетину, флавоноїдів, дубильних речовин, гіперозиду, флавоноїдів, вітексину знижується крихкість запалення капілярів.

Застосування Дікрасіну

Препарат застосовують у терапії суглобової патології:

  • остеоартрози колінних, тазостегнових суглобів, плечових суглобів;
  • деформуючі остеоартрози з ураженням хребетного стовпа і полірадикулоневритом;
  • анкілозуючий спондилоартрит (хвороба Бехтерєва);
  • остеохондроз;
  • деформуючий спондильоз;
  • для лікування запальних процесів у навколосуглобових тканинах великих суглобів: капсулі суглоба, його зв'язках, оточуючих сухожиллях і м'язах;
  • при обмеженні рухливості в суглобах і болях;
  • у лікуванні суглобового синдрому при ревматизмі, спортивних травмах, ушкодженнях м'язів і зв'язок, вивихах та інших захворюваннях опорно-рухового апарату.

Дікрасін - склад і форма випуску препарату

Форма випуску – розчин у вигляді тоніка для тіла. Для зовнішнього застосування.

Склад. У 100 мл розчину міститься: трава материнки звичайної - 0,46 г, трава звіробою - 0,46 г, квіти і листя глоду - 0,30 г, кислота соляна концентрована - 3,30 мл.

Інші інгредієнти: вода очищена.

Діючі речовини: трава материнки звичайної, трава звіробою, квітки і листя глоду, кислота хлористоводнева.

Дикрасин: як приймати препарат

Перед використанням вміст флакона добре струсити.

Тривалість курсу лікування 18 діб.

Дікрасін наносити тільки на чистий, сухий, непошкоджений шкірний покрив. Нанесення препарату може здійснюватися масажистом або самим хворим.

Люди, які щодня кілька разів приймають препарат, повинні використовувати рукавички з метою попередження його подразнюючої дії на шкірний покрив кистей рук.

Місцеве застосування. У разі пошкодження одиничних суглобів препарат застосовується безпосередньо в зоні ураження, проводиться втирання по 15-20 крапель на суглоб щодня або 1 раз у 2 дні, якщо відбулося загострення, що супроводжується вираженим больовим симптомом.

Тривалість курсу лікування при місцевому лікуванні від 18 до 20 днів. Повторити курс місцевого застосування препарату можливе через 14 днів.

У разі облітеруючого ендартеріїту та діабетичної макроангіопатії судин рекомендується спочатку проводити повний курс терапії, а потім через 14 днів курс місцевого лікування з втиранням Дікрасіну в шкірні покриви нижніх кінцівок 1 раз у 2 дні протягом 18 днів (що становить 9 процедур).

Дікрасін - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання: Застосування препарату не показано при наявності висипань на шкірних покривах, захворюваннях і пошкодженнях шкіри інфекційного, запального, алергічного генезу.

Не можна користуватися розчином при менструальній кровотечі, вагітності, грудному вигодовуванні, а також у випадках індивідуальної непереносимості окремих складових препарату.

Дікрасін не рекомендують при остеоартрозі кульшового суглоба 3-4 ступеня; ураженнях хребта, які носять дегенеративний і дистрофічний характер із дестабілізацією в хребетних зчленуваннях; захворюваннях, ускладнених серцевою недостатністю 2-3 ступеня; дітям до 15-річного віку.

Побічні ефекти. Іноді може з'являтися свербіж шкірних покривів, як наслідок виведення через них частини розчинених препаратом шлаків і солей.

Можлива невелика гіперемія і висип.

У разі появи вищевказаних змін вогнища ураження обробляються нейтральною мазевою субстанцією, робиться перерва у прийманні препарату до їх повного зникнення. Шкірні покриви без змін обробляють за вищевказаною схемою.

Якщо під час терапії відбулося загострення хвороби, курс лікування не припиняють.

У разі вираженого загострення необхідно збільшити інтервали між втиранням Дикрасина.

АналогиДікрасіну

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся