Бронхипрет – інструкція, застосування, аналоги препарату

Бронхипрет фото упаковки

Застосування Бронхипрету

Бронхипрет: склад і форма випуску препарату

Бронхипрет: як приймати препарат

Бронхипрет: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Бронхипрету

Бронхипрет – це комбінований препарат, що застосовується при кашлі та застудних захворюваннях.

Застосування Бронхипрету

Бронхипрет приймається для лікування гострого бронхіту та запальних захворювань дихальних шляхів, що супроводжуються кашлем з утворенням в’язкого мокротиння.

Бронхипрет: склад і форма випуску препарату

Бронхипрет випускається у формі оральних крапель (прозора або злегка мутна рідина коричнюватого кольору з запахом чебрецю).

По 50 мл або 100 мл у флаконі, вміщеному в картонну коробку.

Діючі речовини – 100 г (що відповідає 100 мл) крапель містять: 50 г  екстракту трави чебрецю рідкого(Нerba Thymi vulgaris) (1:(2–2,5)) (екстрагент: амонію розчин 10 %/ гліцерин 85 %/ етанол 90 %/ вода очищена (1:20:70:109)); 3 г екстракту з листя плюща рідкого(Folium Hederae helicіs) (1:1) (екстрагент: етанол 70 %);

Допоміжні речовини – етанол 24 % (об/об), гідроксипропіл бетадекс, сахарину натрію дигідрат, кислоти лимонної моногідрат, вода очищена.

Бронхипрет: як приймати препарат

Дорослим препарат слід приймати по 50 крапель 3 рази на добу, дітям віком 12–17 років – по 35 крапель 3 рази на добу. При необхідності краплі можна застосовувати з невеликою кількістю рідини. Дітям віком 6–11 років слід застосовувати по 30 крапель 3 рази на добу, розводячи в 1 столовій ложці рідини.

Тривалість лікування залежить від перебігу захворювання. Зазвичай курс лікування становить 7 днів. Якщо необхідне триваліше лікування або якщо симптоми захворювання спостерігаються більше 7 днів, хворому слід звернутися до лікаря.

Під час зберігання можливе помутніння або випадання осаду – це не впливає на ефективність препарату. Перед застосуванням збовтати! Під час накапування препарату флакон слід тримати вертикально.

Діти. У зв’язку з відсутністю достатнього досвіду щодо безпеки застосування препарат не рекомендується дітям віком до 6 років.

Бронхипрет: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

  • Підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого з компонентів препарату, а також до інших лікарських рослин родини губоцвітих або aралієвих, до пилку берези, полину та селери.
  • Препарат не рекомендується застосовувати дітям віком до 6 років.

Особливості застосування

Якщо симптоми зберігаються більше 1 тижня або погіршуються під час лікування, у випадку утруднення дихання, гарячки, виділення гнійного або кров’янистого мокротиння, хворому слід звернутися до лікаря.

Через вміст етанолу 24 % (об/об) препарат не слід приймати пацієнтам після успішного антиалкогольного лікування або тим, хто страждає на алкоголізм.

Також слід враховувати вміст алкоголю у разі застосування лікарського засобу Бронхипрет, краплі оральні, дітям у дозах, що перевищують рекомендовані, та пацієнтам з груп ризику, а саме із захворюваннями печінки або з епілепсією.

Не рекомендується одночасне застосування протикашльових препаратів, таких як кодеїн або декстрометорфан. Пацієнтам з гастритом або виразкою шлунка не слід застосовувати краплі Бронхипрет без консультації з лікарем.

Застосування у період вагітності або годування груддю. У зв’язку з відсутністю достатнього досвіду щодо застосування у період вагітності та годування груддю препарат не рекомендується застосовувати у ці періоди.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами. Відомостей про безпосередній вплив препарату при застосуванні у рекомендованих дозах на здатність керувати автотранспортом або працювати з іншими механізмами немає, але слід мати на увазі, що препарат містить етанол.

Побічні ефекти

Нечасто виникають шлунково-кишкові розлади, включаючи спазми, нудоту, блювання та діарею. У поодиноких випадках, у разі підвищеної чутливості, можливі алергічні реакції, включаючи утруднення дихання, купероз, шкірні висипи, свербіж, алергічний дерматит, кропив’янку, ангіоневротичний набряк.

Якщо з’являються ознаки алергічної реакції, прийом лікарського засобу потрібно припинити. У такому разі Бронхипрет, краплі оральні, не можна застосовувати знову.

У разі виникнення будь-яких реакцій хворому слід припинити застосування препарату і звернутися до лікаря.

Аналоги Бронхипрету

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся