Броксінак – інструкція, застосування, аналоги препарату

Броксінак фото упаковки

Застосування Броксінаку

Броксінак: склад і форма випуску препарату

Броксінак: як приймати препарат

Броксінак: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Броксінаку

Броксінак – це нестероїдний протизапальний засіб.

Застосування Броксінаку

Броксінак приймається для лікування післяопераційного запалення і зменшення болю у пацієнтів після екстракції катаракти.

Броксінак: склад і форма випуску препарату

Броксінак випускається у формі очних крапель (прозорий розчин зеленувато-жовтого кольору).

Діюча речовина: bromfenac; 1 мл розчину очних крапель містить бромфенаку натрію сесквигидрата 1,035 мг, що еквівалентно бромфенаку вільної кислоти - 0,9 мг.

Допоміжні речовини: бензалконію хлорид, кислота борна, натрію едетат, полісорбат 80, повідон К-30, борнокислий натрій, натрію сульфіт безводний (Е 221), натрію гідроксид, вода для ін'єкцій.

Броксінак: як приймати препарат

Дорослі (у тому числі пацієнти літнього віку) Рекомендовано інстиляції в кон'юнктивальний мішок по 1 краплі один раз в день. Лікування починають за 1 день до хірургічного втручання і продовжують протягом перших 14 днів післяопераційного періоду (включаючи день операції). Перед введенням очних крапель слід зняти контактні лінзи. Встановлювати їх знову можна через 15 хвилин після закапування.

При застосуванні декількох очних лікарських засобів місцевої дії інтервал між їх введенням повинен становити не менше 5 хвилин.

У разі пропуску прийому препарату слід застосувати ліки швидше в дозі, яка передбачена інструкцією. Якщо після пропуску пройшло майже 24 год., препарат слід застосувати наступний призначений час, подвоюючи дозу для компенсації пропущеної.

Для літніх пацієнтів режим прийому препарату не відрізняється від такого у молодших пацієнтів.

Діти. Вік до 18 років (безпека та ефективність застосування препарату у дітей не досліджувалися).

Броксінак: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату, а також до інших НПЗП.

Протипоказано застосування препарату пацієнтам, у яких посилюються напади бронхіальної астми, кропив'янка і симптоми гострого риніту при прийомі ацетилсаліцилової кислоти та інших нестероїдних протизапальних засобів.

Протипоказано застосування пацієнтам віком до 18 років (безпека та ефективність застосування препарату у дітей не досліджувалися).

Особливості застосування

Застосування в період вагітності та годування груддю. Не рекомендується.

Побічні ефекти

З боку органу зору: відчуття дискомфорту і незвичні відчуття в очах, подразнення очей, біль, свербіж і печіння в очах, почервоніння очей, гіперемія кон'юнктиви, запалення райдужної оболонки очей.

З боку нервової системи: головний біль.

З боку респіраторної системи: носова кровотеча, кашель, виділення з носа, бронхіальна астма.

Загальні порушення: набряк обличчя.

Аналоги Броксінаку

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся